Conflict la CNADNR pe tema siguranţei circulaţiei pe Transalpina

Transalpina este un drum nesigur din punct de vedere al siguranţei circulaţiei. Este afirmaţia unui angajat al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) care a declarat la un post de televiziune naţional că a refuzat să semneze raportul de siguranţă al Transalpina, pe motiv că lucrările au fost efectuate de muncitori necalificaţi. Declaraţia l-a scos din minţi pe şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj, Ion Tudor, care a spus ieri că semnalizarea rutieră a fost făcută de specialişti din cadrul Direcţiei Regionale Craiova.

”Vine omul nostru la district şi face sudură la parapet. Cine îi dă siguranţă participantului la trafic? Asta e marea problemă. E un proces verbal cu o comisie, eu nu am semnat în ea. Atunci cine e răspunzător, asta îl întreb eu pe domnul Neaga? S-a dus mai repede să taie panglica. Avizul se dă o firmă, se ţine o licitaţie, o firmă autorizată în lucrări de siguranţă a circulaţiei. În condiţiile în care noi facem ca totul să dea bine în zonă pentru oamenii care au interes - cu pensiuni, din mediul politic - atunci e o mare problemă. I-am spus şi directorului regional: domnule, nu e siguranţă, nu putem să facem aşa, să trimitem oamenii către moarte! Ăsta e adevărul, nu trebuie să ascundem adevărul sub preş”,a spus Claudiu Ţuţulan, angajat al CNADNR, la un post naţional de televiziune.

Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj, a fost primul care a reacţionat la declaraţiile lui Ţuţulan, spunând despre acesta că a jignit toţi angajaţii direcţiei şi că îi cere companiei să ia măsuri împotriva lui. ”Ţuţulan nu este angajat la CNADNR, Ţuţulan este un şef de tură în punctul de trecere de frontieră Bechet, acolo unde se plăteşte viză pentru autocamioane. Sunt părerile unui coleg care dezonorează şi jignesc colectivul de lucrători de la Direcţia de Drumuri Craiova. El nu a făcut parte din nicio comisie de recepţie, a făcut parte dintr-o comisie de inventariere atunci când a fost preluat drumul. După ce a fost preluat drumul de către CNADNR a fost constituită o comisie din specialişti, ingineri drumari, ingineri specialişti pe siguranţa rutieră şi tehnicieni de la noi de la Drumuri”, a spus Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj.

Demisie

Tudor a precizat şi lucrările care au fost realizate pe Transalpina pentru siguranţa participanţilor la trafic. ”Nu s-a făcut nicio recepţie pe Transalpina pentru că nu este gata. A fost întocmit un proces verbal, aspectele constatate sunt că au fost realizaţi peste 5.500 de parapeţi, peste 700 de semne rutiere montate, marcajul rutier axial şi lateral pe toată lungimea drumului. Ţuţulan nu are nicio specialitate, nici eu nu sunt drumar recunosc, dar nu vorbesc prostii. Ce firma mai autorizată decât Direcţia Regională Craiova, să dăm banii la alţii? A jignit toţi oamenii. Toţi i-am solicitat regionalei o comisie care să verifice şi să cerceteze cele afirmate de Ţuţulan şi să propună măsuri”, a spus Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Gorj.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: