Carierele din CE Oltenia unde s-a oprit activitatea. Ce termocentrală e pe zero!

Complexul Energetic Oltenia a decis să suspende activitatea în mai multe cariere de cărbune. Nici Termocentrala Turceni nu mai funcționează de luni. Peste șase mii de mineri și energeticieni au fost trimiși în șomaj tehnic pentru o perioadă de 17 zile. Cei rămași la serviciu asigură doar paza și fac activități de mentenanță.

Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a vorbit, la Tele3, despre programul de șomaj tehnic și a enumerat carierele unde a fost întreruptă activitatea în această perioadă: „Avem un program de șomaj tehnic pe o perioadă de opt săptămâni. Fiecare salariat va intra în șomaj tehnic minimum 17 zile, dar se va intra în șomaj nu individual, ci cu oprirea activității în anumite sectoare. Azi (n.r. luni) sunt în șomaj tehnic 6.532 de salariați. Sunt salariații Carierelor Jilț Sud, Jilț Nord, Peșteana, Husnicioara, Termocentrala Turceni și Carierele Roșia, Tismana, Pinoasa. Aceste cariere au stocurile în depozitele de cărbune la nivel maxim. Pot asigura independență în funcționarea Termocentralei Rovinari. Peste patru săptămâni, vor intra celelalte sectoare de activitate în șomaj tehnic. Activitatea este redusă la 50% din personal pe sectoarele unde astăzi este activitate”.

În aceste zile, se efectuează doar lucrări de mentenanță și se asigură paza în carierele unde mai este activitate. „Se fac lucrări minime de mentenanță. Suntem organizați în activitățile de pază, se asigură în carierele din Motru necesarul de cărbune pentru termocentralele Ișalnița și Craiova. Există stocuri suficiente în Jilț Sud, Jilț Nord și în carierele din zona Rovinari care să permită funcționarea termocentralelor dacă sunt nevoiți chiar la capacitate de funcționare cu toate grupurile. Din păcate, noi am funcționat când a fost secetă, când a fost ger. Atunci asiguram echilibrul și siguranța Sistemului Energetic Național”, a mai declarat Daniel Burlan.

Vizualizări: 3,061

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: