Primii angajați ai CE Oltenia, în șomaj tehnic. Rușeț: Minimum 17 zile

Peste șase mii de mineri și energeticieni din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor intra, de luni, în șomaj tehnic. Aceștia vor sta acasă pentru cel puțin 17 zile, după cum au anunțat oficialii companiei. Peste trei mii de alți salariați din Gorj au intrat deja în șomaj tehnic până în acest moment.

Complexul Energetic Oltenia nu mai lucrează de câteva luni cu motoarele turate la maximum. Pandemia de coronavirus a afectat și mai tare piața de energie. „Am luat mai multe măsuri în această perioadă pentru protecția salariaților. Dezinfecția transportului, a utilajelor, a băilor, sediilor administrative, dotarea cu măști și mănuși pentru toți salariații, am restrâns și activitatea. Până în data de astăzi, am redus numărul de lucrători pentru a face posibil ca, pe mijloacele de transport, capacitatea să fie de 50%. S-au acordat libere, concedii, recuperări. Din păcate, în această etapă a pandemiei, și piața de energie ne este defavorabilă”, a explicat Ion Rușeț, consilierul Directoratului CE Oltenia.

Toți cei peste 12 mii de angajați ai companiei vor intra, prin rotație, în șomaj tehnic.  „Începând cu data de 13 aprilie, toți salariații Complexului Energetic Oltenia vor intra în șomaj tehnic prin rotație pentru o perioadă de minimum 17 zile lucrătoare. De luni, 6.532 de colegi se află în șomaj tehnic”, a mai declarat Rușeț.

În total, în județul Gorj, peste trei mii de oameni au intrat deja în șomaj tehnic. „În 15 zile de la depunerea documentației, se va procesa și vom onora solicitările la plată. Avem solicitări de la 583 de angajatori pentru 3.329 de persoane. Ne-am mobilizat exemplar. Lucrăm și și duminică, urmând ca, de săptămâna viitoare, să începem să facem plățile către angajați”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 3,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: