CE Oltenia face precizări legate de șomajul tehnic

Complexul Energetic Oltenia a anunțat că, în intervalul 13.04-10.05, vor intra în șomaj tehnic un număr de 6.532 de salariați din totalul de 12.860, urmând ca restul salariaților să intre în șomaj tehnic în intervalul 11.05- 07.06. 

"Pe perioada somajului tehnic, salariatii CE Oltenia vor beneficia, conform CCM la nivel de societate, de o indemnizatie bruta reprezentand 75% din salariul de baza, spor vechime si adaos lunar", a mai transmis compania.

În perioada ianuarie - martie 2020, CE Oltenia a inregistrat o reducere semnificativa a vanzarilor de energie electrica, respectiv a veniturilor companei, ce se va accentua in lunile urmatoare. "Pentru evitarea unor grave prejudicii cu efecte pe termen lung asupra angajatilor, este necesara reglementarea unor masuri de reducere temporara a activitatii, fara incetarea raporturilor de munca. In acest sens, s-a stabilit la nivelul fiecarei entitati organizatorice schema minima de personal care poate asigura desfasurarea activitatii in conditii de siguranta si intreruperea/reducerea temporara a activitatii societatii in perioada 13.04.-05.06.2020, ce va avea ca efect programarea, in acest interval, a unui numar de minim 17 zile lucratoare in somaj tehnic /salariat, intr-o singura transa sau in cel mult doua transe", este explicația CE Oltenia.

Mai mulți mari consumatori de energie și-au oprit temporat activitatea din cauza pandemiei de coronavirus, astfel că energia pe cărbune nu a mai avut căutare.

Vizualizări: 4,642

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: