Carne confiscată de oamenii legii

Poliţiştii au depistat în trafic o autoutilitară încărcată cu aproximativ 2,4 tone de carne de porc, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă sau de transport.

În dimineaţa acestei zile, echipaje de poliţie formate din poliţişti ai Serviciului Rutier şi poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu au acţionat în sistem filtru pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere de mărfuri.

La ora 08:30, poliţiştii care acţionau pe DN 67, pe raza cartierului Drăgoieni, au identificat la volanul unei autoutilitare pe P.C., de 51 ani, din municipiul Călăraşi, care efectua transport de carne de porc.

Pe parcursul controlului, conducătorul auto a prezentat un aviz de însoţire pentru cantitatea de 1.600 kg, care nu era completat conform normelor legale în vigoare.

Procedându-se la recântărirea mărfii, s-a constatat că P.C. transporta cantitatea de 2.396 kg carne de porc. Totodată, persoana în cauză a declarat că marfa intenţiona să o comercializeze pe raza judeţului Hunedoara.

Poliţiştii l-au sancţionat pe conducătorul auto, conform prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată, cu amendă în cuantum de 1.000 lei. De asemenea, ca măsură complementară, poliţiştii au dispus confiscarea întregii cantităţi de carne de porc, evaluată la suma de 18.000 lei.

Poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj acţionează zilnic pentru prevenirea şi combaterea furturilor de animale şi a comercializării ilegale a cărnii şi produselor din carne rezultate în urma sacrificării animalelor.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: