Carne de la porci bolnavi, în hală. Ancheta poliției!

Inspectoratul Județean de Poliție Gorj anunță că a început o anchetă, după ce presa locală a semnalat că sute de kilograme de carne provenind de la porci bolnavi de pestă ar fi fost vândute în magazine din hala de carne din Piața Centrală. Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranță Alimentară s-a sesizat abia după ce toată carnea a fost vândută.

“Poliţiştii gorjeni fac verificări în urma apariţiei unor informaţii privind unele nereguli care au avut loc în hala de carne din Târgu Jiu, iar în funcţie de rezultatul verificărilor vor fi dispuse măsuri în consecinţă”, a anunțat IPJ Gorj.

Este vorba de porci sacrificați pe 19 octombrie în Argeș și Vîlcea, a căror carne a ajuns în hala din Târgu Jiu. Directorul DSVSA Gorj, Nicolae Călescu, susține că alerta a fost primită zece zile mai târziu, când toată carnea fusese vândută. “Noi am fost anunţaţi pe data de 28 octombrie de la Vâlcea că suntem şi noi printre judeţele unde a intrat carnea din acest lot, imediat am instituit o echipă, s-a deplasat la faţa locului, a verificat, nu mai era niciun gram de carne, pentru că se vânduse. La momentul cumpărării, oamenii nu ştiau că e infestată, mai ales că avea şi documente. Am dispus imediat dezinfecţia la întreaga hală”, a spus directorul DSVSA Gorj.

Interesant este că, deși DSVSA Gorj emite săptămânal comunicate de presă, acest fapt nu a fost semnalat opiniei publice, deși este probabil ca sute de oameni să fi cumpărat carne din acest lot. Călescu spune că la hala de carne din Târgu-Jiu s-a făcut o dezinfecție totală, în acest moment totul fiind în regulă.

Vizualizări: 3,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: