Cartel Alfa a început consultările pentru proteste

Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" anunţă că a solicitat convocarea de urgenţă a Consiliului Naţional Tripartit de Dialog Social, ca o condiţie minimală în vederea eliminării conflictelor sociale deschise ce ar putea apărea în urma adoptării Ordonanţei de Urgenţă nr. 144/2018, se arată într-un comunicat de presă al CNS "Cartel Alfa".

"Guvernul, prin lipsa totală de dialog social, prin dispreţul faţă de lege şi faţă de cetăţeni este direct responsabil de viitoarele conflicte sociale. O parte dintre federaţiile membre ale Confederaţiei Naţionale Sindicale 'Cartel ALFA' au demarat deja procesul de consultare internă în vederea organizării unor forme de protest la începutul anului 2019 şi procesul se va amplifica având în vedere nemulţumirile profunde ale membrilor noştri din aproape toate domeniile de activitate", avertizează reprezentanţii sindicatului.

Sindicaliştii condamnă faptul că Ordonanţă de Urgenţă nr. 144/2018, adoptată în timpul sărbătorilor şi fără nicio consultare prealabilă cu partenerii sociali, cuprinde măsuri de îngheţare a drepturilor celorlalte categorii de personal bugetar. cu excepția aleșilor, ale căror drepturi cresc.

"Dacă există constrângeri bugetare, atunci prima măsură trebuie să fie eliminarea privilegiilor, a pensiilor speciale abuzive, plafonarea indemnizaţiilor speciale şi nu tăierea din veniturile salariaţilor care lucrează în ture ca să acopere deficitul masiv de personal sau în condiţii de muncă stresante, periculoase şi riscante", se arată în documentul organizaţiei sindicale.

Vizualizări: 1,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: