Cartel Alfa cere CE Oltenia să renunțe la parteneriatul cu OMV

OMV este firma selectată de Complexul Energetic Oltenia pentru a realiza patru societăți mixte, prin care să fie realizate parcuri fotovoltaice.

După ce Austria a blocat aderarea româniei la Spațiul Schengen, liderul Cartel Alfa Gorj a cerut CE Oltenia să renunțe la parteneriatul cu OMV.

 „Aceste parcuri fotovoltaice trebuie făcute doar de Complexul Energetic Oltenia. De la bun început eu am fost împotriva acestor SPV-uri făcute cu OMV-ul. Trebuie să începem şi noi să avem coloană vertebrală şi să nu ne mai aplecăm în faţa străinilor. Statul român să ne ajute prin PNRR. Vedeţi bine ce probleme sunt cu energia”, a spus Alin Munteanu, președintele Cartel Alfa Gorj.

Munteanu crede că demiterea Lăcrămioarei Pințea din cadrul directoratului Complexului Energetic Oltenia este necesară pentru bunul mers al companiei. Pințea a lucrat ani buni în OMV și mereu au fost suspiciuni legate de activitatea acesteia.

„Eu simt un curent, un curent foarte puternic legat şi de treaba asta cu Schengen, că nu au vrut să ne primească austriecii. OMV-ul, care e austriac, a intrat în CEO adus de doamna Pințea şi să vedem ce părere va avea statul român. Din punctul meu de vedere, doamna Pințea trebuie să îşi facă bagajul şi să plece din CEO. Numai rău a făcut”, a mai spus Munteanu, într-un interviu la Radio Infinit.

CEO a înființat patru societăți cu OMV Petrom, pentru construirea a 4 parcuri fotovoltaice- la Rovinari, Roșia, Tismana și Ișalnița- cu o capacitate de circa 450 MW. Investițiile totale se ridică la peste 400 milioane de euro, banii venind în proporție de 70% din Fondul de Modernizare, instrument financiar european destinat susținerii tranziției energetice.

Vizualizări: 3,205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: