Cartel ALFA, Scrisoare deschisă către Consiliul Naţional al PSD

Sindicaliştii din Cartel ALFA au trimis către PSD o scrisoare deschisă pe care intenţionează să o prezinte la Consiliul Naţional al partidului care va avea loc marţi la Craiova. Sindicaliştii acuză guvernul că nu şi-a respectat promisiunile privind schimbarea legislaţiei muncii. Iată textul integral:

Scrisoare deschisă

Către: Consiliul Naţional al Partidul Social Democrat, Craiova, 29 iulie 2014

Stimaţi delegaţi,

Pe data de 29 iulie vă veţi reuni în cadrul Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat pentru a stabili candidatul partidului pentru funcţia de preşedinte al României. Pe lângă proceduri, veţi discuta fără îndoială şi despre şansele candidatului desemnat de a câştiga cursa electorală. În acest sens, dorim să vă reamintim câteva momente şi elemente cheie ale relaţiei partidului cu o  mare parte a electoratului său din ultimii ani:

·          În februarie 2011, preşedintele partidului, Victor Viorel Ponta, a semnat un acord cu patronatele şi sindicatele în care se angaja ca, odată ajuns la guvernare, să modifice legislaţia muncii;

·          Aţi înlăturat un guvern şi aţi câştigat alegerile generale pe fondul profundei nemulţumiri populare şi cu promisiunea că veţi repara abuzurile guvernului anterior. Printre aceste abuzuri, cel mai grav, modificarea brutală, în defavoarea salariaţilor, a legislaţiei muncii, transformându-i în sclavi moderni;

·          Aţi adoptat o rezoluţie la Congresul PSD din aprilie 2013 pentru modificarea legislaţiei muncii, în sensul deblocării negocierilor colective şi corectarea prevederilor care prejudiciază salariaţii;

·        “Legea dialogului social vreau să o promovăm rapid şi să facem toate acele modificări care permit ca drepturile salariaţilor să fie protejate” a declarat premierul Victor PONTA, preşedintele PSD, pe data de 16 aprilie 2013.

In doi ani de guvernare, NIMIC din toate acestea nu s-a realizat!

Modul şi rapiditatea cu care a fost adoptată recent măsura reducerii CAS pentru angajator a arătat că, atunci când Guvernul şi majoritatea parlamentară doresc un lucru, în ciuda tuturor criticilor şi dificultăţilor, acesta se poate realiza.

Aşteptăm din partea Guvernului ca, în urma acestui Consiliu, să aplice o măsură de modificare rapidă a Legii 62/2011 (Legea dialogului social), cel puţin în privinţa punctelor minimale înaintate de confederaţiile sindicale, urgent necesare pentru deblocarea negocierilor colective şi protejarea salariaţilor români în faţa abuzurilor din ce în ce mai grave şi mai numeroase ale angajatorilor.

În acest sens, o delegaţie a Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel ALFA” va prezenta direct acest mesaj delegaţilor la Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat.

Biroul Executiv Național al CNS “Cartel ALFA”

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: