Cartel Alfa susţine creşterea salariului minim

Confederaţia sindicală „Cartel Alfa” susţine creşterea salariului minim şi stabilirea unor niveluri diferenţiate în funcţie de studii şi experienţă. „Creşterile salariale sunt absolut necesare şi urgente pentru a asigura un nivel de trai decent din muncă şi pentru a direcţiona către lucrători o parte mai justă din valoarea adăugată creată”, arată reprezentanţii Cartel Alfa.

România a depăşit ţările din zonă la avuţie, însă discrepanţa dintre cei puţini care deţin avuţia şi restul cetăţenilor este cea mai mare din Europa.

„România trebuie să renunţe la modelul unei economii bazate pe salarizare precară şi la politicile orientate exclusiv către favorizarea capitalului, pentru a putea oferi un viitor mai bun cetăţenilor săi. În acelaşi timp, ne menţinem convingerea că negocierile colective, la toate nivelurile şi cu accent pe negocierea la nivel de sector de activitate, constituie cel mai eficient instrument pentru a stabili politici salariale adaptate specificităţilor fiecărui domeniu de activitate. Grilele de salarizare sunt un atribut al partenenerilor sociali prin negociere. La fel şi politicile de formare profesională, care să ofere stabilitate şi să echilibreze relaţiile de muncă în România”, afirmă sindicaliştii.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat sâmbătă că Guvernul ar putea crește mai repede cu două luni salariul minim brut pe economie la 2.080 de lei, de la 1 noiembrie anul acesta în loc de 1 ianuarie 2018. Guvernul ia în calcul introducerea unui salariu minim diferențiat pentru angajații cu salarii superioare, în valoare de 2.350 de lei.

(A.A.)

Vizualizări: 731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: