Şansă la un job pentru şomerii care s-au reprofilat

Sute de şomeri din Gorj au reuşit să-şi găsească un loc de muncă după ce au participat la cursurile de formare profesională. Acestea sunt organizate la sediile Agenţiei de Şomaj. În prezent, persoanele care figurează pe lista de şomeri pot să se reorienteze către alte meserii.

Doar 19 persoane din cele 400 care au participat la cursurile de formare profesională n-au reuşit să găsească un loc de muncă după ce au absolvit aceste cursuri. „Noi avem angajate 381 de persoane, foste şomere, care au absolvit cursurile de formare profesională din totalul de 400 cât avem de angajat în urma formării profesionale. Noi organizăm în continuare cursuri de formare pentru frizeri, bucătari, coafor, manichiurist, pedichiurist, inspector resurse umane, lucrător în comerţ”, a explicat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Firmele care angajează şomeri de lungă durată, care mai au cel mult cinci ani până la pensie, sau şomeri cu vârsta de 45 de ani, primesc sprijin de la stat. 109 astfel de persoane au fost angajate în Gorj, în acest an. Este vorba de 2.250 de lei lunar pentru fiecare persoană angajată timp de 12 luni.

Vizualizări: 891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: