Cartier din Târgu Jiu, fără apă. Chiriaşii se revoltă: Au tăiat şi pompele de lângă bloc

Oamenii care locuiesc în blocurile sociale din zona Ciocârlău a municipiului Târgu Jiu se plâng că nu au apă la robinete, pe reţea având loc întreruperi frecvente. Printre locatari sunt şi multe persoane cu probleme de sănătate. Reprezentanţii Aparegio dau vina pe secetă şi spun că astfel de probleme vor mai fi şi în anii care urmează. Colac peste pupăză, municipalitatea a cerut desfiinţarea celor două cişmele stradale din cartier, pentru că oamenii consumau prea multă apă!

Locatarii blocurilor sociale din cartierul Ciocârlău trăiesc un calvar, după ce au rămas fără apă la robinete. Oamenii cumpără apă de băut, iar ca să spele rufele cară cu bidoanele şi găleţile de la pompa din faţa târgului de haine vechi. „Sunt probleme, nu avem apă. Când vine, totuşi, nu are presiune. Dacă vrei să faci baie, nu se poate, se întrerupe. Avem copii mici, abia ne descurcăm. Eu stau la etajul 3, la mansardă. Ca să bagi la spălat, nu se poate. De două săptămâni sunt probleme cu apa”, a spus Claudiu Popescu, locatarul unui bloc din zona Ciocârlău.

Oamenii spun că oricum apa de la robinet nu e bună pentru consum. „După ce că nu este tot timpul, când vine, nu e bună. Eu nu consum, doar pentru spălat şi la wc. Nu e bună. Are miros şi calcar, nu bea nimeni. Pompele de lângă bloc le-au tăiat. Stăm de nevoie aici. Lumea nu ştie cum trăim noi aici. Mai luăm apă să gătim de la pompa de la Coleus”, a spus Maria Luţă.  „Nu se poate aşa ceva. Și noi plătim tot 6 lei pe metrul cub, ca restul cetăţenilor”, a spus o altă localnică.

Privat de lichidul vieţii este şi un bărbat imobilizat în scaun cu rotile. „Apa nu urcă la etaje şi este rea la gust. Nu poate fi folosită. Nici la spălat, nici la gătit. Eu nu pot să iau de la pompa de la stradă. Merge nevasta, prietenii merg şi mai iau câte un bidon. Ca să bem, cumpărăm”, a explicat Ștefan Ciobanu.

Aparegio: Se poate rezolva... în 2020!

Blocurile sociale din zona Ciocârlău sunt administrate de societatea Edilitara. Directorul Alexandru Zaharia a spus că problema legată de apă trebuie rezolvată de Aparegio, furnizorul regional de apă-canal. Directorul Aparegio, Traian Pătrăşcoiu, dă vină pe seceta care a pus stăpânire peste întreaga ţară. „Nu vedeţi afară care este situaţia? Sunt pe trei surse acolo. Se opreşte, se bagă presiunea, se porneşte Iezureni când scade presiunea din Dealul Târgului. Fiind mai sus faţă de Dealul Târgului, le scade presiunea şi atunci se pornesc sursele de la Iezureni, care sunt din foraje subterane, nu din surse deschise. Se dă drumul şi de la sursa Preajba. Toate acestea se resimt. Se poate face ceva, dar în anul 2020, pe master plan. Atunci se vor echilibra inelele în tot oraşul. Până atunci, acestea sunt variantele create de-a lungul timpului”, a declarat directorul Traian Pătrăşcoiu.

Au desfiinţat cişmelele

Cât despre cişmele desfiinţate din zona Ciocârlău, cei de la Aparegio au avut o explicaţie. „Înseamnă că aşa a cerut primăria. La pompele de apă stradale, consumul de apă îl plăteşte comunitatea locală, nu curge degeaba. Cineva dă bani pe ea. Primăria, probabil, a făcut un inventar al pompelor şi a stabilit câte păstrează”, a mai spus directorul Pătrăşcoiu.

Nu doar apa e o problemă în zonă. Parcul de copii este nemobilat, locurile de parcare sunt puţine, iarba din prejma blocurilor este mai înaltă decât autoturismele, iar în zonă va fi amenajat un adăpost pentru câini, se plâng locatarii din Ciocârlău. 

Vizualizări: 2,735

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: