Primăria Schela: Punem lacătul pe primărie şi plecăm acasă

Primarul comunei Schela aşteaptă din moment în moment să-i fie blocate conturile. S-a ajuns în această situaţie din cauza unei lucrări de reabilitare a unui drum din comună finalizat încă din anul 2008 de o firmă din Craiova. Primăria Schela îi datorează firmei 4 miliarde de lei vechi. Pentru această sumă firma a intentat proces primărie şi l-a câştigat, iar acum îşi va recupera banii cu ajutorul unui executor judecătoresc.

Edilul din Schela, Aristide Şerbănescu, aşteaptă din zi în zi să-i fie blocate conturile, pentru o datorie de 4 miliarde pe care o are către o firmă din Craiova. Datoria provine din reabilitarea unui drum printr-un program naţional, lucrare care a costat aproximativ 10 miliarde de lei. Lucrările au fost finalizate încă de acum doi ani, iar Primăria Schela a achitat aproximativ jumătate din lucrare. Ca să-şi recupereze banii firma din Craiova a dat în judecată primăria şi a câştigat în instanţă. „Situaţia este dezastruoasă pentru Primărie, dar eu înţeleg perfect firma. Acum doi ani am făcut un drum printr-un program naţional de dezvoltare. Lucrarea a costat vreo 10 miliarde şi am achitat numai 5 miliarde. Lucrările au fost finalizate încă de acum doi ani. În tot acest timp am tot primit hârtii prin care ni se dădea o sumă de bani şi să ne încadrăm cu lucrările în acei bani. Banii au fost numai pe hârtii pentru că nu am primit nici un leu, decât 5 miliarde. Acum pe bună dreptate, firma vrea să-şi recupereze banii că au trecut doi ani de atunci. În iunie 2008 s-a făcut recepţia finală a lucrării. Firma a venit cu material cu specialişti, a băgat bani în aceste lucrări. Acum ne-a dat în judecată şi a câştigat procesul pentru că era normal şi o să-şi recupereze banii cu executor judecătoresc. Mă aştept în orice moment să blocheze conturile. Mai rămăsese o bucată de drum ne făcută şi speram să o fac anul acesta, dar nu am nici o şansă. Trebuie să plătesc lucrările făcute”, a declarat Aristide Şerbănescu.

Aristide Şerbănescu consideră că această măsură reprezintă faliment pentru Primăria Schela. Edilul nu ştie nici măcar dacă are aceşti bani în cont „Situaţia este dezastruoasă... Înseamnă faliment, punem lacătul pe primărie şi plecăm acasă. Noi nici măcar nu avem banii ăştia în cont. Nu vor fi bani pentru salarii, utilităţi, iluminat public şi aşa mai departe. Primăria Schela va intra în faliment. Punem lacătul pe uşă şi intrăm acasă. Am fost pe la Consiliul Judeţean şi nu au putut să mă ajute decât cu 10% din suma restantă care înseamnă o nimica toată”.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: