Cârţu, contestat de Oţelul Galaţi

Pandurii se confruntă cu o problemă de altă natură decât absenţele din lot înaintea meciului de la Galaţi. Gazdele cer ca acesta să nu ia loc pe bancă la acest meci, directorul general Marius Stan contestând faptul că Sorinaccio a stat deja pe bancă la Cluj şi la meciul cu Steaua, deşi nu avea dreptul, deoarece, după părerea sa, era încă în stare de suspendare. Antrenorul pandurilor se apără şi spune că nu îşi face griji deoarece are aprobarea FRF în acest sens.

Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat ieri că a depus un memoriu la Liga Profesionistă de Fotbal, prin care contestă dreptul lui Sorin Cârţu de a sta pe banca echipei Pandurii Târgu Jiu, la meciul de vineri, din cadrul etapei a 25-a a Ligii I cu Oţelul. "Cârţu a primit şase etape de suspendare pe care nu şi le-a ispăşit. El a demisionat, iar antrenor principal până la revenirea lui a fost Liviu Ciubotariu. Contestăm dreptul lui Cârţu de a sta pe banca celor de la Pandurii la partida cu noi. El a primit acea suspendare ca antrenor principal, tot ca antrenor principal trebuie să o ispăşească. Noi cerem să se respecte regulamentul", a spus Marius Stan.  Oficialul a precizat că în cazul în care memoriul nu va fi judecat până vineri la ora meciului, va face contestaţie, iar Pandurii va risca să piardă cu 0-3 meciul indiferent de rezultatul de pe teren.

„Nu are nimeni ce să îmi facă“

Sorinaccio a primit şase etape de suspendare pentru gestul de mâini încătuşate, făcut la adresa arbitrului Augustus Constantin, la finalul partidei cu Unirea Urziceni, de pe teren propriu, disputată în 24 octombrie 2009, în etapa a XI-a a Ligii I.

Cârţu a precizat aseară că nu îşi face griji pentru situaţia sa deoarece totul este rezolvat prin documente înregistrate la FRF şi cei de la Oţelul nu au nici o şansă să câştige ceva dacă îl vor contesta: „Nici nu-mi fac probleme din punctul ăsta de vedere! Eu am deja aprobarea necesară de a sta pe bancă direct de la Federaţie aşa că nu are nimeni ce să îmi facă. Eu cred că este doar vorba despre presiune înaintea unui joc foarte important pentru noi. Aşa că grijile mele sunt doar pentru meci, nu pentru chestii de acest gen. Vă daţi seama că nu m-aş risca să încalc eu regulamentul pentru că ar fi vorba de luat puncte, de amenzi mari şi nu risc să se întâmple tocmai acum. Cred că nimeni nu ar face aşa ceva”. Pe data de 28 octombrie Cârţu şi-a reziliat contractul cu gruparea gorjeană. Iar pe 17 martie a fost reinstalat antrenor principal la Pandurii, după ce Liviu Ciobotariu a demisionat. De la revenirea la Pandurii, Cârţu a stat pe bancă la două partide, cu CFR Cluj, scor 0-1, şi cu Steaua, scor 0-0.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: