Cârţu, dotat de club cu un modern sistem audio

Antrenorul Sorin Cârţu a fost trimis în tribună constant la ultimele trei meciuri de acasă ale echipei Pandurii, cele cu FC Vaslui, Gloria Bistriţa şi CFR Cluj, în deplasare fiind suspendat la meciurile cu Poli Iaşi şi cu Universitatea Craiova din Cupa României. Cârţu a stat practic pe banca echipei Pandurii întregul meci doar la partidele cu Rapid, Universitatea Craiova şi Farul Constanţa din acest tur, urmând ca şi în etapa viitoare să fie suspendat. Până atunci Clubul Pandurii îi va pune la dispoziţie tehnicianului un sistem de comunicare performant, pentru a da indicaţii direct din loja oficială, acolo unde va lua loc probabil.

Cel mai „suspendat” antrenor pe care l-au avut Pandurii după promovarea în Liga I este Sorin Cârţu. Acesta a  fost trimis de trei ori în tribună în ultimele şase etape, alte două meciuri fiind suspendat, acum urmând să lipsească de pe bancă şi la meciul de la Galaţi. Preşedintele pandurilor este convins că antrenorul său e deranjat de ceva atunci când reacţionează mai puţin controlat la unele decizii ale arbitrilor.

Marin Condescu consideră că tehnicianul a fost provocat de maniera de arbitraj să reacţioneze la meciul cu CFR Cluj, fiind trimis din nou în tribună la intervenţia asistentului Octavian Şovre: „Eu cred că Sorin Cârţu a văzut multe la viaţa lui şi e deranjat de nedreptăţile care sunt evidente. Ne-a deranjat de fapt pe toţi ceea ce am văzut, la maniera de arbitraj de la ultimul meci. Şi e păcat pentru că cei de la Cluj nu aveau nevoie de ajutor”. Totuşi preşedintele crede că Pandurii nu e vânată de arbitri, dar aceştia greşesc şi încearcă să-şi găsească alibiuri pentru a acoperi aceste greşeli: „Pandurii nu este vânată de arbitri, dar e clar că fiecare arbitru, când vede că a greşit câteva decizii, găseşte acest substitut care îi e la îndemână, acela de a trimite antrenorul în tribună. Faptul că Sorin Cârţu a fost trimis din nou în tribună mă şi face să cred acum că nu vom pierde la Oţelul. Când a fost antrenorul suspendat sau trimis în tribună până acum, niciodată noi nu am pierdut”.

Preşedintele clubului gorjean a găsit şi o variantă de a ţine permanent antrenorul în tribună pentru a nu mai fi suspendat, urmând să achiziţioneze un sistem de comunicare modern pentru acesta şi secunzii săi: „Mă gândesc la o variantă de  viitor, am şi discutat cu Sorin deja şi e de acord. Îi vom lua aparatura necesară ca să dirijeze din tribună toate meciurile. Adică să comunice doar cu antrenorii secunzi care trebuie doar să aplice şi să spună jucătorilor ceea ce li se spune. E clar că există deja tehnologia necesară şi vom găsi o soluţie şi pentru această problemă pentru că de trei etape e trimis constant în tribună la meciurile de acasă. Iar faptul că va sta în tribună nu trebuie să umbrească cu nimic meritul pe care îl are Sorin Cârţu ca antrenor”.

La Galaţi antrenorul va lua loc din nou în tribună, urmând să fie probabil suspendat miercuri de către membrii comisiei de disciplină. Până atunci însă clubul va aduce sistemul de comunicare de care Cârţu va beneficia la acest meci.

Cârţu: „Stau eu în tribună, dar să nu stea jucătorii!”

Sorin Cârţu şi-a motivat suspendările prin faptul că aşa trăieşte meciurile şi nu poate să se schimbe acum, precizând însă că de cele mai multe ori este provocat de greşelile de arbitraj să reacţioneze în acest mod. Cârţu s-a arătat chiar dispus să fie el cel suspendat atunci când arbitrii mai greşesc, dar să nu fie suspendaţi jucătorii, precizând că arbitrii nu tratează la fel jucătorii tuturor echipelor şi acordă mai multe cartonaşe jucătorilor săi: „Nouă nu ne dă nimeni atenţie şi nici arbitrii nu ne tratează la fel ca pe cei de la echipele mari. Se vede că nu ne dau şi nouă atenţia care se dă altora, pentru că la noi dacă fac ceva jucătorii imediat sar cu cartonaşele. Dar jucătorii mei sunt învăţaţi dinainte să nu ia în clacul aceste aspecte, le iau eu şi mă cert eu cu lumea şi ce-o să-mi facă- Stau eu în tribună, dar să nu stea jucătorii! E mai bine aşa, asta e strategia noastră, să mă lase să mă cert eu cu arbitrii şi ei să-şi vadă de joc. Şi să facă jocuri bune, aşa cum au făcut şi acum cu CFR şi până acum”.

Supărat pe arbitraje, Sorin Cârţu a certat şi presa pentru că acordă o prea mare atenţie jucătorilor echipei campioane: „Trebuie să fie scoşi în evidenţă şi jucătorii noştri, că uite cum i-au tăvălit şi le-au dat na-na la campioni. De asta am zis să batem şi noi că poate se va uita lumea cu mai multă încredere şi la jucătorii de la Pandurii”.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: