Cârţu: E o șansă fantastică să luăm Cupa

Universitate Craiova a învins-o pe Chindia Târgoviște, în sferturile Cupei României, cu scorul de 1-0. La finalul meciului, Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, a avut un sfat pentru antrenorul Marinos Ouzounidis.

Marinos Ouzounidis a fost adus, pe banca Universității Craiova, în luna februarie a acestui an. Sorin Cârțu susține că vede anumite schimbări în bine la formația olteană, după venirea lui Ouzounidis. Însă, îl sfătuiește pe tehnicianul grec să riște mai mult pe faza de construcție. „Mai discutăm acum de penalty, dar am controlat în majoritatea timpului, victoria e meritată. Au avut și șanse în primele minute. Echipa trebuie să înțeleagă că e o șansă fantastică să luăm Cupa. Nu trebuie să scăpăm trofeul anul acesta. Nu e bine ce se întâmplă în campionat, să vedem ce putem să recuperăm în etapele următoare. Sunt două obiective: de a câștiga campionatul și Cupa. În campionat, nu putem să spunem că suntem în grafic. Nu pot eu să zic de antrenor la televizor. Poate că ar trebui să riscăm mai mult pe construcție, când primim pasa între linii. Să se ducă jucătorii de combinație pe fundașii centrali adverși. Am marcat destul de puține goluri în 25 de partide. Avem 28 de goluri. Avem totuși puține pentru obiectivul nostru de a câștiga campionatul. Acum doi-trei ani aveam mai multe. Eu văd niște lucruri, totuși. Se caută să se trimită «balonul» între linii. Văd iar o reactivitate imediată, ce n-am observat la ceilalți antrenori dinainte. În timp poate că, făcând progrese, o să avem și alte rezultate”, a declarat Sorin Cârțu.

Fostul fotbalist a vorbit și despre implementarea VAR-ului în Liga 1, demers pe care îl consideră imperios necesar în fotbalul românesc.

Vizualizări: 842

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: