ACS Viitorul s-a răzbunat pe U Cluj în Cupa României

ACS Viitorul Târgu Jiu a scos Universitatea Cluj din Cupa României, reușind să se impună cu 3-1, după ce clujenii au jucat cu om mai puțin pe teren. Echipa lui Flavius Stoican a speculat situația creată și a răzbunat astfel pierderea locului din play-off după ce clujenii au învins la Târgu Jiu în meciul din campionat.

Meciul de la Cluj dintre Universitatea şi ACS Viitorul Târgu Jiu a fost unul cu numeroase faze controversate, începând cu penaly-ul acordat echipei lui Flavius Stoican la scorul de 1-1 şi cu eliminarea unul jucător al gazdelor, clujenii jucând în inferioritate după ce au fost egalaţi.

Partida de pe Cluj Arena a fost câștigată de ACS Viitorul, după ce gazdele au condus în prima repriză. Meciul a avut un autogol, numeroase greșeli de arbitraj, întoarcere de scor și o eliminare, şi aceasta controversată.

Mihai Lixandru a deschis scorul pentru U Cluj încă din minutul 1, printr-un autogol, la un șut în transversală al lui Idan Golan și o minge revenită în teren direct în piciorul fundașului. ACS Viitorul putea rămâne fără Șerbănescu, care l-a lovit cu cotul în gură pe Ilieș dar arbitrul nu l-a eliminat. În partea secundă, jocul n-a mai fost la fel de spectaculos până la penalty-ul scos de Băican în fața lui Taub. Alin Țegle n-a ratat de la punctul cu var în minutul 69 și a egalat. După gol clujenii au intrat în panică, în frunte cu antrenorul Costel Enache, care a avut reacții de nervozitate pe marginea terenului, la adresa arbitrajului, intens comentat după meci pe toate canalele tv care au transmis meciul. Srgian Luchin a părut că a lovit cu capul la un meleu, iar arbitrul l-a eliminat, mai mult după ce a văzut sânge pe arcada lui Băican care, după ceea ce au spus jucătorii de pe teren, avea deja arcada spartă de la o fază anterioară. Totul a pornit de la o fază controversată de arbitraj, în care clujenii au cerut penalty la un contact între Buleică și Acka, fază la care arbitrul a dictat simulare.

După eliminare, cu U Cluj în zece oameni, misiunea elevilor lui Stoican a devenit facilă, mai ales că a fost trimis pe teren şi golgheterul echipei, Daniel Paraschiv, ţinut inexplicabil pe bancă timp de 65 de minute. Paraschiv a reușit să arate că are valoare de Liga 1, acolo unde se spune că va ajunge din vară, semnând deja un precontract cu o altă formație, şi a marcat de două ori în doar zece minute, scorul final fiind 3-1 pentru oaspeţi.

Profitând de eliminarea lui Luchin, ACS Viitorul a reuşit să îşi ia revanșa pentru eșecul din campionat, pe teren propriu, în fața clujenilor.

Astfel, ACS Viitorul devine a doua echipă din Târgu Jiu, după Pandurii,  care accede în semifinalele Cupei României. Pandurii Târgu Jiu a jucat semifinala Cupei României în 2007, cu Rapid Bucureşti, dar a ajuns până în sferturi apoi în 2008 şi în 2009.

Vizualizări: 556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: