Cârţu nu are ultimatum pentru meciul cu Dinamo

Preşedintele pandurilor. Marin Condescu, a dat ieri asigurări antrenorului principal că postul său nu e în pericol şi nu are nici un ultimatum să bată acum pe Dinamo. Marin Condescu a explicat că nu a discutat nimic în acest sens cu antrenorul său şi nici despre o eventuală despărţire de Pandurii a lui Sorin Cârţu. Tot ieri Condescu a explicat că nu au existat discuţii referitoare la aducerea lui Cristiano Bergodi.

Ieri, preşedintele a purtat discuţii cu antrenorul principal timp de mai bine de o oră iar aseară a ţinut o şedinţă şi cu jucătorii din lot, ţinându-i pe aceştia o oră după antrenamentul de seară.

Preşedintele a explicat că au existat discuţii mai întâi la nivel de conducere pentru a vedea ce se întâmplă la echipă din punct de vedere organizatoric şi dacă nu sunt probleme la acest nivel. Cazul care a stârnit o serie de discuţii a fost cel al sârbului Lazic, acesta fiind rezolvat între timp, jucătorul urmând să obţină actele necesare în cel mai scurt timp.

Nu au vrut să demită antrenorul

Preşedintele Condescu a explicat ieri că nu este adevărat nimic din ce a apărut prin presă referitor la o eventuală demitere a antrenorul Sorin Cârţu şi înlocuirea lui cu altcineva, cu atât mai puţin cu italianul Bergodi. „Totul este o invenţie ajunsă la pragul de paroxism. Din câte ştiu eu, domnul Bergodi este acum în Italia şi probabil sughiţă în clipa asta, când îi pomenim numele. În plus, tehnicianul Cristiano Bergodi nu mai poate antrena în România, în Liga I, în acest sezon. Chiar nu ştiu cine a inventat toate aceste lucruri referitoare la înlocuirea lui Cârţu cu Bergodi atâta timp cât nu s-a pus nici o clipă problema înlocuirii sale la Pandurii. Nu a fost în discuţie nici un moment schimbarea lui Cârţu şi nu am discutat cu Sorin vreodată posibilitatea de a încheia colaborarea dintre noi” a încercat să explice preşedintele situaţia creată apreciind că Bergodi a fost  doar un subiect de presă“, a spus preşedintele.

Preşedintele are mai multe nemulţumiri

Totuşi, nemulţumirile preşedintelui Condescu faţă de rezultatele echipei şi faţă de ceea ce se întâmplă în ultimul timp cu jucătorii sunt reale şi acestea au fost subiect de discuţii ieri la prânz între cei doi. „Este clar că toată lumea a fost nemulţumită de ultimele rezultate înregistrate de Pandurii şi eu şi până şi domnul Cârţu. Aşa că am făcut o analiză a ceea ce s-a petrecut la echipă, la rezultatele înregistrate în cele 8 etape din acest sezon al Ligii I. Recunosc că în ultimul timp nu am prea avut timp să discutăm despre toate aceste probleme am purtat aceste discuţii acum”. Preşedintele a dorit mai ales să facă o analiză a meciurilor pierdute identic cu Internaţional Piteşti şi cu Oţelul Galaţi: „Eu nu ridic acum pretenţii că suntem echipă de neînvins pe teren propriu, nu asta e ideea, dar am pierdut şi am primit şase goluri acasă şi am pierdut după ce am condus”, a spus Condescu.

Condescu: „Au fost aduşi acei jucători pe care Sorin Cârţu şi i-a dorit“

Preşedintele a precizat că s-a făcut doar o analiză a ce se întâmplă din punct de vedere fotbalistic la echipă pentru că din punct de vedere administrativ a constatat că nu există nici un impediment pentru ca echipa să joace. Preşedintele nu îşi explică de ce antrenorul a făcut declaraţii referitoare la valoarea echipei: „Într-adevăr avem 12 puncte şi tot văd acele declaraţii ale lui Cârţu cu 1,5 puncte pe meci pe care nu le înţeleg. S-ar putea ca acest coeficient să se strice dacă noi tot continuăm să pierdem nişte meciuri pe care le avem în mână.  Nu-i reproşez că le-a pierdut dar vreau să ştiu ce se întâmplă de le-a pierdut. Fiindcă este clar o vină colectivă şi nu este doar vina jucătorilor. Nu poate spune că asta e valoarea jucătorilor pentru că valoarea jucătorilor este una peste locul pe care îl ocupăm acum în campionat. Au fost aduşi acei jucători pe care Sorin Cârţu şi i-a dorit. Ba din contră, a dorit jucători pe care apoi i-am lăsat să plece după ce n-au confirmat la Târgu Jiu”.

Fără ultimatum dar cu atenţionări

Condescu a precizat că antrenorul nu joacă meciul cu Dinamo sub presiunea demiterii dând asigurări că va merge pe mâna aceluiaşi antrenor: „Nu i-am dat nici un fel de ultimatum, iar chestia cu „dacă nu bate la Dinamo va fi demis” este o altă invenţie. Eu voi merge în continuare pe mâna lui Sorin Cârţu şi nu voi renunţa la serviciile sale decât dacă dumnealui va dori acest lucru”.

Preşedintele a discutat aseară cu jucătorii despre ceea ce se poate face în continuare pentru ca situaţia să nu devină mai gravă: „Vrem să vedem ce se întâmplă şi ce putem să remediem pentru a nu pierde în următoarele două partide de acasă, meciuri foarte grele cu Gaz Metan Mediaş şi Unirea Urziceni dar şi cel de la Dinamo”.

Cel mai important meci este în opinia preşedintelui, cel cu Dinamo unde oficialul cere jucătorilor măcar o altă atitudine pentru a infirma zvonurile apărute deja: „Dacă noi vom juca la Dinamo cum am jucat în repriza a doua cu Oţelul înseamnă că toată lupta pe care am dus-o din punct de vedere administrativ cu federaţia şi liga nu-şi are nici un suport. Indiferent de scor trebuie să avem atitudine şi să se vadă acea voinţă a jucătorilor. Ei trebuie să arate că se duc să joace şi nu se duc să se predea. Atitudinea din repriza a doua cu Oţelul a lăsat foarte mult de dorit la foarte mulţi dintre jucători”.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: