Căruntu nu mai e decan, din cauza chiulului

Constantin Căruntu, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi”, a fost schimbat din funcţie. Decanul chiulangiu nu a părăsit mediul universitar, fiind pus în fruntea Şcolii Doctorale. Rectorul UCB. Adrian Gorun spune că nu a fost vorba de o demisie sau de o demitere, ci de un acord comun, Constantin Căruntu renunţând la funcţia de decan şi acceptând să preia frâiele Şcolii Doctorale, unde va fi îndrumător de doctorat în domeniul finanţe.

Până la organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru funcţia de decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor activitatea instituţiei va fi coordonată de profesorul Lucian Medar. Postul de decan este  vacant în momentul de faţă. Deşi era luat în vizorul conducerii UCB din cauza absenţelor de la cursuri, rectorul Adrian Gorun spune că eliberarea lui Căruntu din funcţie a fost făcută de comun acord. „A fost vorba de un acord pe care l-am avut încă din luna noiembrie spre a prelua Şcoala Doctorală pe domeniul Finanţe - Bănci şi conform Cartei UCB nicio persoană începând cu rectorul şi încheind cu şeful de catedră nu poate cumula două funcţii. Desemnarea din partea Rectoratului a lui Lucian Medar, care are competenţe de a organiza alegeri”, spune Adrian Gorun. Eliberarea sa din funcţie a fost votată în cadrul Biroului Senatului UCB în şedinţa din 23 aprilie. Constantin Căruntu a fost decan la Ştiinţe în jur de opt ani de zile. 

Şcoala Doctorală a fost înfiinţată anul trecut în lunile octombrie –noiembrie, iar domeniul finanţe a fost înfiinţat în această lună. „Constantin Căruntu era singurul care putea prelua această funcţie. În termen de 30 de zile se vor organiza alegeri la Facultatea de Ştiinţe. Facultatea va propune candidaturi, iar Senatul aprobă calendarul şi validează rezultatul alegerilor. Profesorii vor depune candidaturi înscrise cu programe manageriale, urmând ca a nivel de consiliul al facultăţii să fie ales sau nu unul dintre ei”, afirmă Liviu Neamţu, prorector în cadrul UCB. Pentru a ocupa această funcţie un candidat trebuie să fie profesor universitar sau conferenţiar universitar.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: