Căruntu, revoltat de salariile babane din UCB

Constantin Căruntu, şeful PP-DD, a declarat pentru Radio Infinit că la Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu sunt oameni pe funcţii de conducere care câştigă salarii de 250 milioane lei vechi, în timp ce preparatorii au salarii de doar şapte sau opt milioane. Căruntu spune că este hotărât în proporţie de 99% să candideze pentru funcţia de rector şi să dezvolte universitatea aşa cum a dezvoltat Facultatea de Ştiinţe Economice, unde a fost decan timp de opt ani. Astăzi este ultima zi de depunere a candidaturilor la funcţia de rector.

Liderul Partidului Poporului, Constantin Căruntu, este revoltat că şefii de la UCB câştigă salarii de 250 milioane lei vechi. „Sunt oameni pe funcţii de conducere care au şi 250 milioane salariu, pe când preparatorii au şapte-opt milioane. 99% sunt hotărât să candidez pentru funcţia de rector. Mai e acel 1%. Eu am fost opt ani decan al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi am realizat foarte multe lucruri, inclusiv că preparatorul avea în perioada mea 30-40 milioane salariu. Am momente când îmi pare rău cum s-a ajuns la universitate şi vreau să redau universitatea cadrelor didactice, să le majorez salariile, să dezvolt universitatea pe modelul dezvoltării Facultăţii de Ştiinţe Economice”, spune Constantin Căruntu. Mihai Cruceru îi cere lui Căruntu să aducă dovezile necesare în acest caz. Spune că unii profesori câştigă, pe lângă salariu, bani din cercetare. „Dacă domnul Căruntu afirmă aşa ceva înseamnă că vrea să aducă şi dovezile necesare, iar salariile pentru activitatea didactică sunt cele stabilite prin lege, există persoane care muncesc în afara activităţii din universitate pentru contracte din cercetare şi aceste sume bineînţeles sunt câştigate separat, în afară de salariu, pentru norma universitară. Nu ştiu cât câştigă fiecare. Nu pot să vă spun că se câştigă sume impresionante. La momentul actual nu pot să vă dau nicio dată pentru că trebuie să mă uit pe statele de plată să văd dacă este aşa ceva. În al doilea rând, după cum ştiţi, salariile sunt confidenţiale”, afirmă Mihai Cruceru, rectorul interimar al UCB.

SOLUŢIE

Dacă va câştiga funcţia de rector, pe care şi-o doreşte foarte mult, Căruntu ştie pe cine va lăsa în loc la PP-DD. „Am soluţii pentru cine să las în loc pentru că mie îmi place mai mul viaţa academică decât viaţa politică. PP-DD e un partid cu şanse la câştigarea alegerilor. Am avut mici dezamăgiri, dar nu pe partid, ci pe sistemul actual, pe politicieni”, mai declară liderul Partidului Poporului.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: