Căruţaşi şi biciclist, spulberaţi de un TIR

Un grav accident de circulaţie a avut loc în această după amiază pe raza localităţii Moi. Un TIR care venea cu viteza dinspre Craiova a lovit în plin un biciclist şi o căruţă în care se aflau două persoane. Martorii spun că TIR-ul mergea cu viteză şi încerca să evite un câine. A acroşat mai întâi o maşină, după care a spulberat o bicicletă şi o căruţă.

Cei doi căruţaşi soţ şi soţie se duceau spre casă de la muncile câmpului. Dintr-o dată s-au trezit cu TIR-ul în faţa lor. „Eram în căruţă. Ne-am trezit cu TIR-ul în faţa noastră. Am avut noroc că aveam căruţa plină cu coceni şi noi stăteam deasupra, iar atunci când ne-a lovit ne-a aruncat în aer. Căruţa noastră a ajuns sub roţile TIR-ului. Eu mă simt bine, însă soţul meu are dureri groaznice la spate”, spune femeia.

Nu aceeaşi soartă a avut-o şi biciclistul care mergea în spatele căruţei. El a fost lovit în plin. „Noi am scăpat cum am scăpat, dar în spatele căruţei era un vecin pe bicicletă care ne-a ajutat la muncă. Pe el l-a lovit. Şi bicicleta e sub tir. Are lovituri la cap, la picioare. De aici a plecat inconştient din cauza nenorocitului ăstuia cu TIR-ul care a venit cu viteză“.

Şoferul TIR-ului susţine că a vrut să evite un câine şi după ce a acroşat un autoturism care se deplasa regulamentar, a lovit căruţa şi bicicleta. „Nu avem viteză, mergeam regulamentar. La un moment dat mi-a ieşit un câine în faţă, am încercat să-l evit, în faţă era încă o maşină, am lovit-o şi am intrat pe contrasens unde am lovit căruţa şi biciclistul”, a declarat Sorin Ilescu.

Celălalt conducător auto implicat în accident crede că tiristul a vrut să-l depăşească. „Eu mergeam cu 40 de km la oră şi dintr-o dată am văzut în oglindă un tir în spatele meu şi m-a şi lovit atunci. A vrut cred să mă depăşească şi a intrat pe contrasens. Din faţă venea căruţa şi nu a putut să mai evite nimic”.

Biciclistul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean cu multiple traumatisme. Din primele cercetări efectuate de poliţişti ajunşi la faţa locului de vină pentru producerea accidentului a fost tiristul.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: