Patru tineri, arestaţi pentru că furau din maşini

Patru tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani, care au spart zece maşini în ultimul an şi jumătate au fost prinşi poliţişti Parchetul a decis să-i închidă pentru 20 de zile.

Tinerii au operat în Runcu, Peştişani şi Rovinari, dar în cele din urmă au fost reţinuţi. Din probatoriul administrat reiese că învinuiţii au păgubit zece târgujieni în perioada martie 2009-septembrie 2010. Tinerii au fost reţinuţi de poliţişti şi prezentaţi Parchetului Local. Chiar dacă toate probele îi incriminează, tinerii se consideră nevinovaţi şi nu-şi dau seama cum au ajuns pe mâna poliţiei. „Nu am făcut nimic, suntem nevinovaţi. Nu ştim de ce ne-au arestat. Cred că le-a plăcut de noi”, a declarat unul dintre cei reţinuţi.

Păgubiţii au venit la Parchet

Cei patru sunt acum cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. „Poliţiştii de la Investigaţii Criminale au destructurat un grup de patru tineri care furat din autoturisme. Până anul au săvârşi nu mai puţin de 10 infracţiuni de furt calificat. Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au recuperat peste 80 % din bunurile sustrase, respectiv 11 jante şi pneurile aferente, 3 radio CD-uri auto, o antenă pentru staţie emisie-recepţie, o trusă medicală auto, un triunghi reflectorizant, bunuri care urmează a fi restituite părţilor vătămate. Ei au fost prinşi în urma unui control de rutină. La unul din suspecţi pe timpul controlului, în momentul în care a deschis portiera, poliţiştii au observat un pistol. Din primele verificări s-a stabilit că tânărul nu deţine permis de portarmă şi nici documente de provenienţă pentru pistolul cu bile, care nu avea muniţie. Poliţiştii au indisponibilizat arma nelatală şi au întocmit pe numele tânărului., dosar penal  pentru comiterea infracţiunii de „port fără drept de armă neletală”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj

Unul din cei păgubiţi a venit ieri la poliţie şi a rămas uimit că după aproximativ un an şi jumătate cei care i-au lăsat maşina pe butuci au fost arestaţi. „Mi-e mi-au furat toate jantele  şi pneurile din martie anul trecut. Numai ce le schimbasem şi m-au costat atunci vreo 30 de milioane de lei vechi. Mi-am lăsat maşina în parcare şi a doua zi de dimineaţă am găsit-o suspendată. Mă bucur că i-au prins”.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: