CAS Gorj a rămas în urmă cu plata concediilor medicale. S-au terminat banii!

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj are nevoie de bani. Nu a plătit în ultimele două luni concediile medicale pentru că a terminat bugetul destinat acestor cheltuieli încă din luna august. Până acum, au fost plătite 16 milioane de lei doar pentru concediile medicale. Cei mai mulți bani au fost virați către Complexul Energetic Oltenia.

În primele opt luni, CAS Gorj a virat către CEO 9 milioane de lei pentru a achita concediile medicale pe care și le-au luat angajații companiei. În total, 16 milioane de lei au fost alocați concediilor medicale, dar au fost cheltuiți până în septembrie, astfel că au fost cerute fonduri suplimentare de la Casa Națională.

„Avem în jur de 16 milioane de lei, bani care au fost cheltuiți în primele opt luni ale anului 2019 doar pentru partea de concedii medicale. Avem undeva în jur de 28 de milioane de lei concedii care ar trebui să fie plătite către angajatorii din Gorj. Cea mai mare sumă este către Complexul Energetic Oltenia, în jur de 9 milioane de lei. Sumele au crescut foarte mult comparativ cu anul trecut pentru că s-a schimbat și modul de deducere. În același timp, numărul angajatorilor din județ a crescut și a crescut și numărul de concedii medicale”, a explicat Daniel Șurlea, președintele CAS Gorj.

Firmele care au bani de primit vor mai avea de așteptat până la sfârșitul acestui an: „Sperăm să găsim înțelegere la Casa Națională, la Ministerul Finanțelor, că de acolo vin toți banii și această situație este cam în toată țara. Noi am cerut bani la fiecare solicitare de rectificare. Încă nu au venit. Există promisiuni că vor veni în cursul acestei luni, cel mai probabil în luna decembrie, o parte din acești bani să se aloce către Casa de Sănătate Gorj”.

Anul trecut, CAS Gorj a plătit 20 de milioane de lei pentru concediile medicale.  „Anul trecut, a fost în jur de 200 de miliarde de lei vechi pentru tot anul. Cele 16 milioane de lei au fost cheltuite doar în primele opt luni. Deja suntem în luna noiembrie și din septembrie, nu am mai efectuat nicio restituire a indemnizației de concedii medicale către angajatorii din județul Gorj”, a mai explicat Șurlea, la Radio Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: