Primarul din Turburea ameninţă cu proteste

Primarul comunei Turburea ameninţă cu proteste Direcţia Finanţelor Publice Gorj, fiind nemulţumit de modul în care instituţia împarte banii. Ion Bârcă este decis să scoată în stradă însoţitorii persoanelor cu handicap, pentru că sumele primite pentru aceştia sunt insuficiente. Mai mult decât atât, în urma unui control făcut de ITM Gorj la primăria Turburea, Bârcă a fost obligat să le dea acestora, pe lângă indemnizaţie, norma de hrană şi voucherele de vacanţă.

Ion Bârcă nu înţelege modul de calcul al Direcţiei Finanţelor Publice Gorj atunci când împarte banii primăriilor din judeţ. Primarul este decis să scoată oamenii în stradă. "Eu nu ştiu cum fac cei de la finanţe calculele sau ce formule aplică ei, dar dacă au ceva personal cu mine să îmi spună în faţă, nu să-şi bată joc de o comună întreagă. Pe mine anual mă costă 1.400.000 de lei persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora, iar ei îmi dau 480.000 de lei. Nu e posibil aşa ceva. Pur şi simplu îşi bat joc de comunitate, nu de mine. O să le fac o adresă, dacă nu îmi dau banii, o să le cer nişte explicaţii şi dacă nu mă înţeleg cu ei eu ştiu ce să fac. O să scot oamenii în stradă, să protesteze în faţa primăriei. Nu e posibil aşa ceva, să îşi bată joc de nişte oameni care şi aşa au probleme. Dacă e nevoie îi aduc şi în faţă la finanţe şi o să-i dau şi în judecată", a declarat Ion Bârcă.

Supărarea primarului e cu atât mai mare cu cât, în urma unui control al Inspectoratului Teritorial de Muncă, primăria a fost obligată să dea şi norma de hrană, dar şi vouchere de vacanţă la beneficiari. "Noi nu le-am dat decât salariile şi la însoţitori, şi la angajaţii primăriei. Cei de la ITM au spus să trebuie să le dăm şi tichetele de masă şi vouchere de vacanţă. Oamenii ăştia chiar le merită şi, în plus, dacă aşa e legea, aşa trebuie să facem. Mai mult decât atât, eu am dat salarii mai mici şi la angajaţi şi nu ţin o armată de salariaţi în primărie. În comună avem 54 de persoane cu handicap şi 37 de însoţitori. Nu pot lăsa oamenii fără bani că aşa vor domnii de la finanţe cu formulele lor".

Ca şi cum asta nu ar fi suficient, la Primăria Turburea a ajuns şi o adresă de la Direcţia de Finanţe prin care li se cer bani înapoi. "Deci cei de la finanţe parcă ar da bani din buzunarul lor, parcă le-aş lua banii lor, aşa fac. Mă mai trezesc cu nişte doamne de acolo că m-au înştiinţat să restitui 250.000 de lei din cei 480.000 de lei pe care mi i-au alocat, că cică mi-au dat prea mult. Au văzut că am ceva bani în contul primăriei şi, ce au zis ei, că nu îmi mai trebuie, că nu am nevoie. Păi ştiu să mă gospodăresc, eu atrag bani europeni pentru investiţii. Nu mai ştiu de nimeni şi de nimic ăştia. Vai de noi", a concluzionat primarul Bârcă.

Vizualizări: 2,754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: