Gorjul duce lipsă de muncitori în constructii. Licitații reluate!

Au obținut fonduri să facă investiții, dar constructorii nu sunt interesați de lucrări. Tot mai mulți primari se lovesc de astfel de situații și ajung să reia licitațiile de mai multe ori pentru că nu se prezintă nicio firmă la aceste proceduri. Constructorii se plâng că duc lipsă de personal. Ca să-i atragă, autoritățile au majorat contractele și speră să le atribuie cât mai curând ca să poată demara lucrările.

Un exemplu în acest sens este în municipiul Motru. Autoritățile au obținut fonduri să reabiliteze două grădinițe și o școală, dar nu reușesc să semneze contracte cu firmele constructoare. Licitațiile vor fi reluate chiar în aceste zile. Deși contractele au fost majorate, constructorii se plâng că nu au cu cine munci. „Mă îngrijorează faptul că nu sunt constructori, nu au personal calificat care să se încadreze să facă aceste lucrări. Chiar dacă devizele de lucrări au fost actualizate, nu se pune problema banilor, constatăm că nu se prezintă constructorii la licitație. Nu avem. Am mai luat legătura cu alți constructori și toată lumea acuză lipsa forței de muncă. Se plâng că nu au oameni pentru a contracta noi lucrări. Cei mai mulți spun că au lucrări pentru următorii doi ani și nu știu cum se vor încadra în termene”, a spus primarul din Motru, Gigel Jianu.

Dacă se va găsi constructor până la sfârșitul acestei luni, lucrările de modernizare a celor trei unități de învățământ ar putea demara rapid. Toate au termen de finalizare anul viitor. „Am reluat procedura. Suntem în faza de licitație din nou și sper să se găsească cineva care să participe. Devizele au fost actualizate. Lucrările sunt bine evaluate și nu se pune problema faptului că nu s-ar încadra în bani. Sunt bani destui. Nu sunt constructori. Licitația este pentru cele trei instituții de învățământ, dar se poate contracta pe loturi. Dacă cineva dorește doar Grădinița cu Program Prelungit, poate să ia doar această lucrare, sau Grădinița nr 7 sau Școala nr 1. Termenul este până săptămâna viitoare. Sper să fie un constructor care să participe și să ia aceste lucrări. Unele lucrări pot fi făcute și în perioada de iarnă. Altele vor fi finalizate după sezonul rece”, a mai explicat edilul din Motru.

Astfel de probleme sunt întâmpinate și de autoritățile de la Târgu Jiu care se chinuiesc să găsească firme constructoare pentru Colegiile Naționale "Spiru Haret" și "Tudor Vladimirescu", dar nu se prezintă nimeni la licitații, așa că procedurile sunt reluate chiar și de trei ori. Primăria a majorat contractele și speră să atragă un constructor care să preia cele două lucrări de anvergură.

Vizualizări: 1,715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: