Casă de copii într-un cartier de lux din Târgu Jiu

Doisprezece copii şi tineri din centrele de plasament vor beneficia de mai bune condiţii de cazare. Un nou centru destinat lor va fi pus în funcţiune de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Centrul a fost amenajat într-un cartier de lux din Târgu Jiu şi va fi inaugurat vineri, 7 decembrie.

Casa de tip familial destinat copilului separat temporar sau definitiv de părinţii săi va avea ca scop găzduirea, îngrijirea şi educarea a 12 copii şi tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, elevi sau studenţi ai unei unităţi de învăţământ din Târgu Jiu şi din ţară.

În cadrul centrului vor beneficia de condiţii optime, astfel încât să fie pregătiţi pentru integrarea în societate la ieşirea din sistemul de protecţie specială. „Personalul care îi educă şi îi îngrijeşte este de specialitate. Este vorba de asistent social, asistent medical, psiholog, educator, infirmieră. Vor fi 12 salariaţi care vor lucra pe trei schimburi. Copiii vor sta permanent acolo, vor merge la şcoală. Sunt copii buni din sistem, care învaţă bine”, a declarat Laurenţiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.

La inaugurare va lua parte şi un sobor de preoţi, care vor sfinţi noul centru. De asemenea, va avea loc şi un program artistic susţinut de copiii care vor beneficia de sprijin în cadrul centrului.

Clădirea este situată pe Aleea Petreşti, nr.15. Dispune de două intrări şi de garaj. Casa beneficiază şi de o curte generoasă, de peste 1.300 de metri pătraţi. Imobilul a fost achiziţionat în urmă cu un an, cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean Gorj.

Investiţia s-a ridicat la 590.000 de lei. Pentru punerea în funcţiune a centrului, DGASPC Gorj a mai cheltuit circa 10.000 de lei, pentru amenajarea spaţiului.

Galerie foto



Vizualizări: 2,534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: