Işfan verifică dacă sunt încălzite şcolile

Ion Işfan merge să verifice dacă elevii învaţă în frig sau e căldură în sălile de curs. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a făcut primele controale la Rovinari, Turceni şi Brăneşti. Până acum, nu a găsit probleme.

Verificările au început de câteva zile, de când temperaturile au scăzut sub pragul de îngheţ. Ion Işfan anunţă că aceste acţiuni vor continua, pentru că vrea să se asigure că elevii nu vor tremura de frig în clase. „Verificăm să se desfăşoare toate orele de curs. Să fie şi profesorii şi elevii în clase. Am fost în foarte multe unităţi de învăţământ din Gorj. Am mers să văd dacă este căldură, au lemne şi instalaţiile care produc căldură funcţionează normal. Am văzut că este căldură în şcoli. Am găsit cald şi la Rovinari, Turceni, Brăneşti, Ţânţăreni. La Brăneşti, de exemplu, ani de zile au fost probleme cu căldura, dar în acest an, n-au avut probleme. Am şi felicitat-o pe doamna directoare că a rezolvat problema”, a transmis Işfan.

Şcoală fără foc

Probleme cu căldura copiilor au fost semnalate recent la o şcoala din Bolboşi, unde nu este femeie de serviciu, iar focul în centrală este aprins de un asistat social sau de un angajat al primăriei. „Soluţia a fost să vină un angajat al primăriei. Este vorba despre buldozeristul nostru. Acolo a fost frig. Au fost şi câteva zile în care copiii au plecat acasă pentru că nu puteau învăţa în frig. Dar s-a rezolvat pentru moment cel puţin. Nu ştiu ce vom face când va începe să ningă, să se depună zăpada, pentru că angajatul care aprinde acum focul la şcoală este şofer şi pe utilajul pentru deszăpezire şi nu se va putea ocupa şi de şcoală. Angajări nu se pot face, dar vom încerca cu cei de la ajutorul social, deşi am mai avut o tentativă de acest gen şi ba veneau, ba nu veneau. Dacă nu găsim o soluţie, vom muta copiii la şcoala din centru, pentru că avem o clasă liberă, dar nu ştiu ce vom face cu cei de la grădiniţă, pentru că nu avem spaţiu”, a spus primarul din Bolboşi, Gheorghe Bilea.

Inspectorii şcolari au vrut să vadă, de asemenea, şi cum sunt marcaţi cei 100 de ani de la Marea Unire. „Am vrut să văd şi acţiunile dedicate Centenarului Marii Uniri. Am fost plăcut surprins de modul în care colegii mei au ştiut să trezească, în sufletele copiilor, sentimentul de sărbătoare. Au fost copii în costume populare şi au avut multe activităţi”, a încheiat Işfan.

Vizualizări: 684

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: