Casă de Cultură pentru Studenţi, de la anul

Încercările Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) de a achiziţiona un imobil în care să funcţioneze o Casă de Cultură a Studenţilor au eşuat în acest an. Deşi la licitaţia organizată în acest sens s-au depus trei oferte, de o firmă şi de două persoane fizice, acestea au fost imediat respinse deoarece nu îndeplineau condiţiile minimale din caietul de sarcini. Pentru cumpărarea unui imobil UCB dispunea până la 15 miliarde lei vechi.

UCB ar fi dorit să achiziţioneze la începutul acestui an un imobil cu destinaţia Casa de Cultură a Studenţilor. Proiectul era unul mai vechi, de un an de zile, care a pornit de la solicitarea studenţilor gorjeni. Procedură de acest gen a fost declanşată în luna martie, în acest scop constituindu-se şi o comisie, formată din cadre didactice şi studenţi, respectiv Cristinel Racoceanu, Gheorghe Drăguţ, Alin Gavrilescu, Cristinel Popescu, Gheorghe Holt, Claudiu Marin şi Gheorghe Roşioru. Suma de care dispunea UCB pentru o astfel de achiziţie se ridica la aproape 15 miliarde lei vechi. Cu toate acestea la licitaţia organizată toate ofertele au fost respinse. „În luna martie în acest an nu s-a reuşit achiziţionarea datorită faptului că niciunul dintre ofertanţi nu a îndeplinit condiţiile minimale solicitate în caietul de sarcini”, spune Liviu Neamţu, prorectorul UCB.

Respinşi

Se cerea astfel ca respectivul imobil să aibă o suprafaţă de minim 600 mp şi să beneficieze de un teren în suprafaţă de 1000 metri pătraţi, să fie amplasată într-o zonă liniştită, să fie finalizat pentru a putea fi ocupat imediat după achiziţionare şi să nu aibă interdicţie de intrare în posesie. „Ofertanţii nu au îndeplinit în special condiţiile de intrare în posesie a imobilului, fie pentru că aveau interdicţii de înstrăinare, fie nu aveau aprobarea acţionarilor imobilului, ceea ce făcea imposibilă intrarea în posesie a UCB. Toate ofertele au fost respinse de comisie, iar Senatul UCB a hotărât să sisteze procedura de achiziţie”, mai explică Liviu Neamţu.

BANI

De asemenea, unul dintre motive îl mai reprezintă şi faptul că au apărut şi restricţii bugetare. „În aceste condiţii, banii vor merge direct spre întreţinerea de spaţii şi achiziţia de laboratoare. Achiziţia nu se va mai face anul acesta. Doar după 2012 se va mai pune problema cumpărării unui imobil care să aibă o astfel de destinaţie”, precizează prorectorul Liviu Neamţu.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: