Caragea vrea să controleze şi primarii

Comandatul Poliţiei, Viorel Caragea, i-a tras la răspundere pe primari pentru că exploatează balast fără a avea aprobare de la Apele Române. Edilii locali au fost avertizaţi de faptul că vor răspunde în faţa legii chiar şi atunci când vor să facă lucruri bune pe raza localităţii lor. Şeful Poliţiei a mai cerut primarilor să se implice mai mult în activitatea de supraveghere a pădurilor.

Primarii gorjeni au fost atenţionaţi de către Viorel Caragea de faptul că vor răspunde în faţa legii în situaţia în care exploatează balast fără a avea autorizaţie de la Apele Române. Caragea le-a mai spus edililor că trebuie să aibă aprobarea Poliţiei chiar şi atunci când execută lucrări de reparaţii la drumuri sau se montează indicatoare. De asemenea, acesta a cerut primarilor să întocmească planurile de pază şi să reevalueze posibilitatea înfiinţării poliţiei locale. “Prevederile legale privind exploatarea agregatelor sunt valabile şi pentru dumneavoastră. Nu e plăcut să răspundeţi în faţa legii chiar şi atunci când faceţi ceva bun pentru localitate. Am avut cazuri în care s-a exploatat balast pentru modernizarea unor drumuri fără a avea autorizaţie şi s-au întocmit dosare penale. Legea vă dă dreptul de a exploata o anumită cantitate de agregate din apele de pe raza localităţii, dar nu fără aprobarea Apelor Române”, a spus Caragea.

Acesta a dispus întocmirea unor planuri de pază, dar şi punerea unor bariere la drumurile ce duc spre păduri.

SCĂPĂRI

Caragea a amintit în treacăt de cazul de la Târgu Cărbuneşti, pe care l-a catalogat drept „o mică scăpare”. Comandatul Poliţiei nu a spus a cui a fost „scăparea“, dat fiind că dosare penale au doi şoferi de la Întreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP). „Aţi văzut că o mică scăpare s-a terminat cu dosare penale”, a precizat şeful poliţiei gorjene. Caragea a fost acuzat de Ion Fugaru de faptul că permite furtul de balast de către angajaţii IDP.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: