Burlan: Complexul Oltenia, gata până la sfârşitul anului

Directorul SNLO, Daniel Burlan, a acceptat invitaţia Gorj Tv unde a explicat stadiul constituirii Complexului Oltenia, paşii următori, dar şi alte probleme cu care se confruntă compania. Burlan a menţionat că acest complex va fi gata în decembrie.

Complexul Oltenia este o etapă intermediară organizării actuale a sistemului şi compania Electra, crede directorul Burlan. Acesta a menţionat că de data aceasta Fondul Proprietatea nu le mai pune beţe în toate. „La ultima discuţie a susţinut ideea chiar managerul polonez şi e conştient că actuala formă de funcţionare nu e cea mai bună soluţie“, spune acesta.

Lucrurile nu sunt simple, explică Burlan, subliniind că procesul durează până la sfârşitul anului.

Avertismente

Burlan a precizat situaţia în care se află în acest moment sistemul energetic. „Preţul cărbunelui ajunge diferit în termocentrale, influenţează preţul energiei, mai târziu apar acele încadrări în termenele de mediu şi mă refer aici la certificatele verzi care se vor internaliza în preţul de energie. Ar fi imposibilă funcţionarea fără acest certificate verzi, iar în 2014 am fi în situaţia de a închide complexurile energetice dacă nu ne asigurăm“.

AVIZE

Burlan a declarat că până în acest moment nu a fost luat nici un aviz. „Nu s-a luat nici un aviz, este doar un ordin al ministrului prin care s-a numit o comisie de lucru şi au fost negocieri cu Fondul. Abia săptămâna viitoare vor fi primite avizele. Dar dacă există voinţă din partea guvernanţilor peste 2 săptămâni ar putea fi discutată în şedinţa de Guvern“.

MANAGER

Chiar dacă majoritatea celor implicaţi în acest demers au spus că va fi management privat, Burlan spune că va fi o selecţie a noului manager, dar va proveni din sistem. „Există posibilitatea ca din interior să fie 6 -7 candidaţi şi să fie puşi la dispoziţia ministerului“.

COMPONENŢĂ

Complexul Oltenia va cuprinde CE Rovinari, CE Turceni, CE Craiova şi SNLO. După înfiinţare, pachete minoritare din această companie vor fi listate la bursă.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: