Complexul Mine Energie este în faza de avizare la ministere

Înfiinţarea unei companii care să includă cele trei complexuri din Oltenia şi SNLO este în linie dreaptă, potrivit secretarului general al USMO, Gheorghe Etăgan. Cu toate acestea, dacă se stabilise ca numele să fie Complexul Mine Energie Oltenia, acum nici acesta nu mai este clar. Etăgan mai spune că săptămâna aceasta urmează să primească avizele ministerelor. Noua companie va fi formată din Complexul Energetic Turceni, Complexul Energetic Rovinari, Complexul Energetic Craiova şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Sindicaliştii din minerit şi energie, dar şi administraţia au de câteva săptămâni un nou obiectiv: Electra mică, aşa cum o numesc aceştia. După ce proiectul Electra a fost dat uitării, sindicaliştii s-au unit pentru a duce până la capăt înfiinţarea companiei.

Pas cu pas

Secretarul general Gheorghe Etăgan a fost secretos cu privire la acest subiect declarând că mai sunt multe de făcut până această companie va fi înfiinţată. Acesta a explicat faptul că săptămâna aceasta vor fi luate avizele necesare, ca mai apoi să fie trimis în şedinţa de Guvern. „Noi am avut joi o şedinţă şi am hotărât să susţinem înfiinţarea acestei companii. A rămas ca în primul rând Ministerul Economiei să-şi dea avizul, apoi Finanţele şi Justiţia. Nota de fundamentare va fi prezentată apoi în şedinţa de Guvern“, a declarat Etăgan, menţionând că nu mai este nevoie de acordul Consiliului Suprem de Apărare al Ţării, deoarece este o companie mai mică.

Fondul pare să fie de acord

Fondul Proprietatea, cel care a pus beţe-n roate înfiinţării Electra, pare să fie de acord acum, dar cu unele condiţii. Etăgan a mai spus că miercuri va fi tranşat acest lucru, iar directorul SNLO, Daniel Burlan, va participa la o întâlnire cu Fondul. „Nu ştiu exact de condiţii impune Fondul, dar de data asta sunt de acord. Condiţiile sunt realizabile. Vor probabil membri în Consiliul de Administraţie, Consiliul Director“, a spus Etăgan.

FUZIUNE

Etăgan a menţionat că deocamdată nu este definitivată nici măcar componenţa companiei, referindu-se aici la unele unităţi din SNLO, catalogate drept nerentabile, fiind posibil ca acestea să nu fie incluse. 

CONDUCERE

Secretarul general Gheorghe Etăgan nu este de acord cu managementul privat fiind de părere că avem profesionişti care pot conduce la performanţă, cu condiţia să nu fie numiţi politic.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: