Lider SMEO: Cum va arăta al treilea plan de restructurare?

Complexul Energetic Oltenia a prezentat sindicatelor a doua variantă a planului de restructurare, în care vor rămâne doar trei grupuri pe cărbune, două la Rovinari și unul la Turceni, dar liderii sindicali deja se așteaptă la un al treilea plan.

“Mă întreb, cum va arăta al treilea plan de restructurare, ne va șoca pe toți?”, s-a întrebat președintele Sindicatului ine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, laTele3.

De altfel, a circulat zvonul că vor rămâne doar două grupuri la Rovinari.

“Eu am semne de întrebare cu privire la modul cum a fost făcut acest plan de restructurare de către consultant, oare l-au făcut să nu treacă?”, a spus Căldărușe, făcând referire la cei care au de câștigat din faptul că societatea CEO nu are acces la finanțări până la aprobarea planului.

Din păcate pentru CE Oltenia, nu există altă cale decât restructurarea, altfel riscă să dea înapoi cei aproape 500 de milioane de euro primiți în ultimii doi ani pentru cumpărarea certificatelor de carbon. “Avem nevoie de un plan de restructurare, orice s-ar spune, pentru că avem acel bolovan de 500 de milioane de euro, bani primiți de la guvern pentru achiziționarea certificatelor de carbon pe ultimii doi ani. Este clar că fără acest plan care să transforme ajutorul de salvare în ajutor de stat, Complexul Energetic Oltenia nu mai are nicio șansă din punct de vedere economic”, a explicat liderul SMEO.

În prima variantă a planului, CE Oltenia ar fi rămas cu cinci grupuri pe cărbune, două la Turceni și trei la Rovinari. În prezent compania are patru termocentrale cu 12 grupuri.

Vizualizări: 5,311

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: