Grupurile pe gaze, imposibil de făcut până în 2026

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, nu crede că va fi realizat vreun grup pe gaze la Complexul Energetic Oltenia până în 2026.

Pe un termen mai lung, crede că ar putea fi realizat măcar unul dintre cele două grupuri pe gaze prevăzute în planul de restructurare, dar și parcurile fotovoltaice. “Depinde de acele societăți mixte care vor fi înființate, cu ce firme vor fi făcute”, a spus Căldărușe la Tele 3.

Noua variantă a planului de restructurare a CE Oltenia prevede înființarea unor societăți mixte, care să preia activele viabile ale companiei energetice și prin care să fie realizate noile grupuri pe gaze și parcuri fotovoltaice. 

Un grup pe gaze ar trebui realizat la termocentrala de la Turceni, iar celălalt la Ișalnița. Șapte din cele opt parcuri fotovoltaice pe care le are în plan Complexul Energetic Oltenia vor fi realizate în Gorj, iar celălalt în Dolj. Astfel, vor fi parcuri fotovoltaice pe depozitele de zgură și cenușă închise de la termocentralele Rovinari, Turceni și Ișalnița. Trei parcuri vor fi pe haldele interioare de la carierele Tismana, Tismana 2 și Rovinari Est, iar celelalte pe haldele exterioare de la Pinoasa și Bohorel.

Vizualizări: 4,406

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: