Primar: Oricând se pot rupe porțiuni din drum

Situație alarmantă în comuna gorjeană Padeș, acolo unde mai multe drumuri au fost afectate de viitura din toamna trecută, iar autoritățile locale încă mai așteaptă sprijin de la Guvern. Problema este că, în orice moment, aceste drumuri se pot rupe, pentru că apa a săpat pe sub ele. Pagubele produse la Padeș au fost evaluate la aproximativ 17.000.000 de lei și până acum nu s-a primit nici un leu.

Comuna Padeș s-a numărat printre localitățile cel mai grav afectate de viitura din toamna trecută. Aici natura s-a dezlănțuit, iar localnicii au crezut că vine sfârșitul lumii. Din fericire nu au existat victime, însă atât localnicii, cât și autoritățile locale încă mai calculează pagubele.

Din păcate Guvernul nu a alocat comunei niciun leu pentru refacerea drumurilor afectate de ape și situația se agravează de la o zi la alta. ”Am drumuri pe sub care apa pur și simplu a săpat și oricând se pot rupe porțiuni din drum, în timp ce Guvernul nu ne sprijină cu absolut nimic. În Padeș au fost 5 drumuri afectate și dezastrul a fost evaluat la 17.000.000 de lei. Sperăm să ne dea banii pe situații de urgență cât mai repede, dacă nu, mă văd nevoit să fac proiect și să-l depun la Compania Națională de Investiții”, a declarat Mihăiță Troacă, primarul din Padeș.

În comuna Padeș au fost afectate atunci de viitură și câteva sute de gospodării.

Galerie foto





Vizualizări: 1,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: