Casa Tineretului ajunge la CJ Gorj. Urmează Casa de Cultură!

Vești bune pentru județul Gorj. Casa Tineretului din Târgu Jiu este ca și intrată în patrimoniul Consiliului Județean Gorj, anunță lichidatorul judiciar Emanoil Ciobanu. Potrivit acestuia sunt șanse mari ca și Casa de Cultură a Sindicatelor să intre anul acesta în patrimoniul primăriei Târgu Jiu. Cele două litigii aflate pe rolul instanțelor de judecată sunt aproape de final, a spus Emanoil Ciobanu la Radio Infinit.

Consiliul Judeţean Gorj este gata să preia Casa Tineretului. Lichidatorul judiciar Emanoil Ciobanu, de la Consulting Company, spune că Înalta Curte de Justiție și Casație a dat deja o decizie în acest sens. ”S-a finalizat procedura în baza unei decizii date de Înalta Curte de Justiție și Casație și deja suntem în tratative să o predăm Consiliului Județean. Celălalt imobil, Casa de Cultură a Sindicatelor, se va preda primăriei Târgu Jiu în contul creanțelor. Sunt șanse reale”, a spus Emanoil Ciobanu, lichidatorul judiciar. ”Se ajunge la aproape două milioane de lei datorii la Casa de Cultură. Nu se poate închide procedura decât prin valorificarea și acoperirea integrală a datoriilor. Din fericire suntem într-un grafic bun, noi zicem că în 2017 se finalizează acest dosar. Încercăm pe intenția care a existat din partea primăriei și a Consiliului Local să o valorificăm pentru oraș. Ar fi a doua victorie pentru că în ceea ce privește situația Casei Tineretului s-a rezolvat problema”, a mai spus Emanoil Ciobanu, la Radio Infinit.

Au îngheţat puricii
Preluată sau nu, starea de degradare în care a ajuns Casa de Cultură a Sindicatelor este una îngrozitoare. O spun chiar puținii chiriași care au mai rămas acolo. ”Scaunele sunt cum sunt, cu iarna asta cred că și puricii au încremenit de frig, dar nu asta este problema că am face o dezinfecție și s-ar rezolva problema. S-a infiltrat apa prin acoperiș, sistemul de cortine care este pe scenă s-a degradat de atâtea zeci de ani de când nu i-a făcut nimeni nimic și s-a uzat cu atât mai mult cu cât n-a mai fost niciun fel de sursă de căldură. Mi-este și frică să pun oamenii în scenă”, a spus Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Profesionist ”Doina Gorjului”.

Vizualizări: 983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: