Investiţiile de milioane de euro continuă la Mătăsari. Noi proiecte!

Administraţia locală din Mătăsari și-a făcut planul de bătaie pentru anul acesta. De îndată ce vremea va permite, vor fi continuate lucrările la investiţiile de peste 2 milioane de euro demarate anul trecut. Este vorba de reabilitarea sistemelor de apă și canal. Autorităţile au şi proiecte noi pe care vor să le ducă la îndeplinire anul acesta. Este vorba de extinderea rețelelor de alimentare cu apă, dar și construirea unui adăpost pentru câinii fără stăpân.

Continuarea lucrărilor pentru modernizarea reţelei de apă în zona blocurilor din Mătăsari reprezintă o prioritate pentru autorităţile locale. Investiţia, în valoare de un milion de euro, a fost demarată în 2016, lucrările fiind deja realizate în proporţie de 40%. Din primăvară vor fi demarate și lucrările de reabilitare a reţelei de canalizare, care se ridică tot la circa un milion de euro. Termenul de execuţie a fiecărei investiţii este de 2 ani de la demarare. "Un proiect care se va face în paralel este pentru alimentarea cu apă a fiecărei scări de bloc. În același timp se vor contoriza toți abonații din localitate. În acest caz investiția o vom face din bugetul local. După încheierea lucrărilor la rețelele de apă și canal vom trece la refacerea, în totalitate, a străzilor afectate", a declarat Gheorghe Gașpăr, primarul comunei Mătăsari.
Un alt proiect pe care primăria și Consiliul Local vrea să-l ducă la îndeplinire anul acesta face referire la introducerea rețelei de alimentare cu apă a satului Croici. Aici sunt în jur de 200 gospodării, iar autorităţile locale vor să le asigure localnicilor cele mai bune condiţii. În acest sens, reprezentanţii primăriei vor încerca să obţină finanţare din fonduri europene sau guvernamentale. În cazul în care nu vor reuşi vor demara investiţia din bani de la bugetul local.
O altă prioritate a autorităţilor locale este cea privind soluţionarea problemei câinilor fără stăpâni. Primarul Gheorghe Gașpăr spune că anul acesta o va rezolva. Mai mult, lucrările vor fi demarate chiar din primăvară. "Vom înființa anul acesta un padoc autorizat pentru câinii comunitari. Investiția o vom duce la îndeplinire cu fonduri din bugetul local, iar lucrările vor fi efectuate de angajaţii societăţii Matsalubris a Consiliului Local. Padocul va fi realizat la periferia localităţii. Trebuie să rezolvăm această problemă pentru că acești câini reprezintă un pericol pentru cetățeni și mai ales pentru copii", a mai spus primarul din Mătăsari.
Autoritățile au anunțat că vor sprijini în continuare activitatea sportivă la nivelul comunei. Primăria va asigura plata arbitrilor, a costurilor cu transportul, dar și primele de joc pentru sportivii echipelor de seniori și juniori de la Minerul II Mătăsari.

Vizualizări: 1,276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: