Castane coapte și must la festivalul din Tismana

Cei care vor participa mâine la Festivalul Castanului de la Tismana vor avea parte de o serie de surprize din partea organizatorilor. Anul acesta este prima ediție a acestui eveniment care face parte dintr-un program finanțat cu fonduri europene pentru salvarea castanilor din zonă. Autoritățile din Tismana au pregătit pentru participanți spectacole de muzică populară, dar și produse tradiționale, cum ar fi tocanul de oaie cu mămăliguţă, mititei, must, vin, țuică și bineînțeles castane fierte sau coapte.

Autoritățile locale din Tismana, împreună cu reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului au organizat până la cel mai mic detaliu evenimentul de la acest sfârșit de săptămână. Prima ediție a Festivalului Castanului are ca scop protejarea plantațiilor din zona Tismana, dar și găsirea unor soluții pentru tratarea castanilor bolnavi.

Pe lângă sesiunile de lucrări științifice care vor fi prezentate, autoritățile locale au avut grijă ca cei care participă la acest eveniment să se simtă bine. Nu va lipsi muzica bună, dar nici produsele tradiționale și bineînțeles localnicii au organizat o expoziție de castane cu vânzare. „Deschiderea festivalului va avea loc vineri la ora 11.00, apoi va fi un spectacol al grupurilor de copii din Tismana, Padeș și Novaci, după care o să înmânăm trei titluri de cetățean de onoare. Va avea loc prezentarea proiectului celor de la APM și urmează un recital al doamnei Polina Manoilă, iar apoi facem o masă pentru cei care participă la eveniment. Avem tocan de oaie cu mămăliguță, mititei, castane coapte și fierte, must, vin, câte un pahar de țuică și seara va fi un spectacol al Doinei Gorjului. Toată ziua va fi o expoziție cu vânzare de castane și cu produse tradiționale din zonă”, a declarat Marian Slivilescu, primarul Orașului Tismana.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: