TOP 5 Probleme ale vieţii în cuplu şi cum să le eviţi

Atunci când avem o relaţie stabilă de mai mult timp, următoarea decizie pe care o vom lua este de a ne muta cu partenerul în aceeaşi locuinţă. Chiar dacă totul pare bine şi frumos până la acel moment, atunci ar putea apărea unele discuţii despre amenajare ori despre distribuirea cheltuielilor. Pentru a nu apărea probleme trebuie făcute compromisuri şi să nu lăsaţi pe cei din jur să creeze tensiuni în relaţie prin întrebări de tipul "Când vă căsătoriţi?".

Când te muţi cu cineva, începi să conştientizezi că nu mai eşti singur şi te gândeşti că va trebui să-ţi schimbi tabieturile. Mutatul cu persoana iubită nu înseamnă că trebuie să renunţi la ieşirile cu prietenii sau la momentele tale de relaxare. Acest pas înseamnă că împarţi o casă cu cineva, că o transformi într-un cămin, nu că renunţi la viaţa ta de până acum.

Bugetul comun

Dacă unul dintre voi are un venit mai mare decât celălalt, s-ar putea să apară discuţii privind contribuţiile la plata chiriei, a întreţinerii şi a cheltuielilor zilnice. Cel mai simplu ar fi să nu alocaţi o sumă fixă, ci un procent fix din salariul fiecăruia pentru aceste cheltuieli.

Gusturi diferite în amenajare

O parte din discuţiile care vor apărea după ce vă mutaţi împreună vor avea legătură cu decorarea casei. Ar fi bine să consultaţi câteva site-uri sau reviste cu idei de amenajări interioare şi să stabiliţi punctual ce vă place la amândoi. Aşa, evitaţi certurile inutile.

Colegul de cameră

Când te muţi cu persoana iubită, este inevitabil să nu te gândeşti că nu veţi fi compatibil, că s-ar putea ca unele din obiceiurile lui să te deranjeze. De aceea este recomandat să discutaţi despre obiceiurile fiecăruia şi să stabiliţi nişte compromisuri pentru ca relaţia voastră să funcţioneze şi după acest pas.

Lipsa spaţiului personal

Uneori, într-o relaţie, apar şi certurile, acelea sunt momentele în care ţi-ai dori să locuieşti singur. Soluţia este ca, până la calmarea spiritelor, să staţi în camere separate sau să ieşiţi la o scurtă plimbare. Până la urmă, scopul este să vă simţiţi ca acasă împreună, chiar şi după o ceartă urâtă.

Care e pasul următor?

Mutatul împreună este o etapă importantă într-o relaţie şi, fără îndoială, încep să apară şi alte întrebări legate de viitorul împreună: ne căsătorim, facem copii. După ce iei o decizie importantă, este recomandat să nu te gândeşti la următoarea hotărâre majoră din viaţa ta. Nu intraţi în polemici cu familia care începe să vă întrebe de aveţi de gând şi încercaţi să savuraţi această etapă.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: