Dorina Cioplea şi Ştefan Strâmtu expun ”(I`m) personal”

Tinerii artişti Dorina Cioplea şi Ştefan Strâmtu invită publicul, duminică, 20 octombrie 2013, de la ora 17.00, la Muzeul de Istorie şi Arheologie ”Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu la expoziţia de pictură ”(I`m) personal”.

”(I`m) personal” este o expoziţie născută dintr-o prietenie şi colaborare de mai bine de zece ani dintre cei doi tineri artişti târgujieni. ”Crescuţi” împreună în școala de la Târgu-Jiu, Dorina Cioplea şi Ştefan Strâmtu se găsesc şi regăsesc periodic, expunând împreună în expoziţii de grup şi acum în prima lor expoziţie personală. ”(I`m) personal” este o expoziţie de nuduri şi forme umane, un subiect preferat de Ştefan încă din facultate, atins inclusiv în lucrarea sa de licenţă. ”Iniţial am vrut să fiu doar curatorul acestei expoziţii, să fac un pas înapoi şi să îl admir pe Ştefan pe simeze dar apoi am hotărât împreună că am putea duce colaborarea noastră mai departe de atât şi am putea expune împreună. Lucrările lui m-au inspirat aşa că am aderat la ideea de nud. Deşi suntem foarte familiarizaţi unul cu stilul celuilalt şi, practic, venim din aceeaşi şcoală, lucrările noastre se completează prin contrast. Dar cred că tocmai acest contrast şi aceste diferenţe ne apropie”, a declarat Dorina Cioplea.

Ştefan Strâmtu este absolvent al Liceului de Muzică şi Arte Plastice ”Constantin Brăiloiu” şi al secţiei ”Pedagogie - Arte Plastice şi Decorative” din cadrul Universităţii ”Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu, precum şi al cursurilor masterale de la Facultatea de istorie şi patrimoniu din cadrul Universităţii ”Lucian Blaga” Sibiu, specializarea restaurare lemn policrom. De-a lungul timpului l-a preocupat arta populară dar şi pictura de şevalet. A participat la mai multe expoziţii naţionale de grup şi are lucrări în colecţii particulare din ţară. De asemenea, a fost prezent în tabere de creaţie precum şi la festivaluri şi competiţii artistice. În prezent este profesor de arte plastice la Liceul teologic din Târgu-Jiu.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: