Complexul Oltenia, invitat să plece de la Pandurii

Complexul Energetic Oltenia a anunţat prin vocea managerului Laurenţiu Ciobotărică faptul că nu mai dă o vreme bani la Pandurii, din cauză că a avut pierderi uriaşe în ultimii doi ani şi este în prezent într-un program de restructurare. Deşi ani la rând a contribuit la bugetul clubului cu milioane de euro, CE Oltenia este invitat acum să plece, dacă nu mai are bani. Invitaţia a fost rostită de preşedinte clubului, Narcis Răducan.

Adunarea Generală a Acţionarilor de la Pandurii nu a rezolvat joi problema financiară a clubului, aşa cum au lăsat acţionarii să se înţeleagă. La ieşirea de la şedinţă, doi membri AGA – Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu – au spus că problema a fost rezolvată, la fel declarând şi preşedintele Narcis Răducan. A stricat „veselia” reprezentatul CE Oltenia, Ciobotărică spunând clar că banii necesari sunt asiguraţi de ceilalţi acţionari, nu de complex. Vestea a produs panică în vestiar, pentru că nimeni nu crede în soluţii care să nu implice cele două milioane de euro care veneau anual de la complex. Cel care a promis finanţare este acţionarul Artego, 3 milioane de lei, promisiune în baza căreia Pandurii să poată obţine licenţa pentru viitorul sezon.

Răducan către CEO: Nu vrei să investeşti, pleci!
Pentru prima dată în acest an, de când a CEO a generat problemele financiare la club, actualul preşedinte al echipei, Narcis Răducan, ia poziţie fermă şi cere Complexului Energetic Oltenia să analizeze varianta de a ieşi din rândul acţionarilor. De soarta clubului ar fi interesaţi nişte oameni de afaceri a căror identitate rămâne încă nepublică, evoluţia bună a echipei făcându-i să se gândească la posibilitatea de a investi în Pandurii. ”Lipsa banilor e unul dintre dezavantajele importante, cu care trăim zi de zi. Acum câteva zile s-a semnat acel acord de finanţare între acţionari şi cel puţin nu mai dispărem de pe faţa pământului din sezonul viitor. E greu de înţeles şi după ce strategie ne ghidăm ca o echipă care se bate a doua oară în istoria sportului gorjean la campionat să fie tratată cu această indiferenţă. Nu am ce să zic, e delicat să motivezi jucătorii într-o asemenea situaţie. Perspectiva e cunoscută în vestiar, mai ales că am avut o discuţie cu acţionarii şi după 5 minute acţionarul principal a declarat la ziar că nu mai dă nici un ban. Eu cred că nu aşa se motivează o echipă şi, dacă vreţi, vă pot divulga şi varianta că le-am oferit varianta ca CEO să plece definitiv. Jucăm cu CEO pe piept, dar pot să plece definitiv pentru că împreună cu Edi pot să atrag oameni care vor să investească într-o echipă care face performanţă. Din nefericire, au refuzat şi această variantă, ceea ce ni se pare foarte ciudat. Sunt trei variante, vrei să sprijini sportul şi fotbalul pe mai departe, aşa cum ne-au promis, foarte bine, investeşte, pentru că aceşti bani se întorc din cupele europene şi din vânzarea de jucători în vară. Nu vrei să investeşti, pleci, iar dacă nici nu vrei să investeşti şi nici nu vrei să pleci atunci este o problemă şi cred că altcineva ar trebui să răspundă la această întrebare”, a declarat Răducan.

Supărare mare şi în vestiar
Tehnicianul Edward Iordănescu a declarat sâmbătă seară că Pandurii Târgu Jiu ocupă locul doi în clasament, dar jucătorii săi vin trişti la antrenamente din cauza problemelor financiare. "Încercăm să strângem rândurile. V-aş invita să vedeţi ce înseamnă o zi din viaţa acestei echipe. O echipă de pe locul 2, cu jucători care vin trişti la antrenament, cu capul în pământ. Când faci performanţă e greu să vezi că nu eşti sprijinit. Eu îi încurajez, dar cuvintele nu ţin de foame. E greu când ştii că din decembrie până în iunie e posibil să nu mai iei niciun ban", a spus Iordănescu.
Antrenorul este supărat pe cei care au retras brusc finanţarea de la echipă. „Eu sunt pregătit să merg înainte cu 13, cu 14 inşi. Sigur că ei au strâns rândurile și din punct de vedere al disponibilităţii vor să meargă până la capăt, pentru că e munca lor la mijloc şi realizările sunt ale lor. Însă trebuie să şi poţi să faci treaba asta, iar când toată săptămâna citeşti în presă că nu mai ai sprijinul şi nu se mai pot da bani, că eşti descoperit… La mijloc sunt nişte contracte, nu se puteau discuta lucrurile astea din timp, nu când mai sunt două luni de competiţie să aflăm public că nu mai e nici un fel de sprijin, măcar ca şi membru majoritar şi asociat fondator. Ai nişte obligaţii morale să nu omori această echipă, să îi dai nişte şanse la viaţă. (…) Eu trebuie să găsesc mijloacele să îi motivez pe băieţi, dar vorbele goale nu sunt suficiente şi cam terminăm şi mijloacele şi resursele de a-i motiva. Mesajele mele sunt în continuare pozitive, constructive, eu merg în continuare până la capăt, indiferent ce se întâmplă”, a spus Iordănescu după meci.
DE UNDE VIN BANII
CE Oltenia a alocat anul trecut pentru sport 11,2 milioane de lei, cea mai mare parte din bani pentru Pandurii, restul pentru Energia. Au fost ani în care companiile miniere au dat şi 20 de milioane de lei pe an la Pandurii. În 2016 însă, CE Oltenia a apucat să dea la începutul anului 800.000 de lei şi nu va mai da alţii. Ceilalţi acţionari s-au angajat cu 3 milioane – Artego, 1 milion – Primăria Târgu Jiu, 500.000 lei – CJ Gorj, 100.000 lei – USMO. Diferenţa până la un buget de 14-15 milioane de lei ar trebui asigurată din drepturi de televizare, transferuri de jucători, atragerea de publicitate, vânzarea de bilete etc.

Vizualizări: 6,220

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: