Câștigătorii festivalului ”Tismana 2020”

Festivalul Cântecului, jocului și portului popular gorjenesc “Tismana 2020”, ajuns la cea de-a 53-a ediție, și-a desemnat câștigătorii.

Premiul secțiunii Soliști Vocali a fost obținut de Elena Izabela Matei, în vârstă de 15 ani, din comuna Bustuchin, județul Gorj.

Premiul Secțiunii Soliști Instrumentiști a fost obținut de Denis Marcel Gogan de 16 ani din municipiul Târgu-Jiu.

Andrada Betej a câștigat premiul pentru port popular feminin. Andrada are 19 ani și este din satul Dobrana, comuna Prigoria. Tânăra a făcut senzație la mai multe festivaluri din țară, cucerind inimile iubitorilor de floclor. Andrada Betej a devenit cunoscută în toată țara după ce a participat la Next Star.

Andrei Adrian Lupu de 16 ani, din comuna Polovragi, a câștigat premiul pentru portul popular bărbătesc. Andrei vine dintr-o zonă plină de istorie, a ungurenilor, a oierilor care îşi păstrează şi acum identitatea atât în privinţa costumului popular cât şi al tradiţiilor.

Ansamblul Brâulețul din comuna Bălești a câștigat premiul de la secțiunea dansuri populare. A fost înființat în anul 1991. Are 50 de membri, vârsta acestora fiind între 10-75 ani. Formația este pregătită de către instructorul Nică Lăzăroiu, din anul 2007, când a devenit secție externă a Școlii Populare de Artă, Târgu-Jiu.

Pentru ansamblu nou înființat premiul nu a fost oferit anul acesta.

Juriul a fost alcătuit din personalități ale culturii populare gorjene, președinte de onoare fiind maestrul coregraf Iulian Malea.

Evenimentul s-a desfășurat on line și a fost organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, instituție care a acordat și toate premiile.

Galerie foto



Vizualizări: 1,956

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: