Supă de roșii cu orez și cimbru

Supa de roșii este unul dintre preparatele ideale pe timp de vară, mai ales în zilele foarte călduroase. E o supă răcoritoare şi chiar se poate consuma rece şi este destul de hidratantă pentru perioadele caniculare. 

Supa de roșii este supa preferată de vară pentru multe persoane. Este perfectă pentru zilele călduroase de vară pentru că se poate consuma și rece. Această supă delicioasă se poate face în mai multe moduri, depinde cum dorești, mai dietetică sau mai consistentă. 

Ingrediente:

    1 kg roșii foarte coapte

    2 cepe medii

    3 morcovi

    1 buc. pătrunjel rădăcină

    100 gr orez

    2 linguri de ulei

    cimbru, sare, piper, după gust

Mod de preparare:

Se pune apă la fiert într-o oală încăpătoare cât să fie acoperite cu apă toate roșiile. Se spală roșiile şi se crestează un x, în partea opusă codiței, pentru a se decoji mai ușor.  Când apa a început să fiarbă se adaugă roșiile și se lasă pentru 5 minute, la foc mediu. După ce s-au înmuiat se scot roșiile într-un castron de inox sau sticlă și se lasă să se răcească. Se curăţă morcovii, ceapa și pătrunjelul, se toacă mărunt și se pun la călit într-o oală cu 2-3 linguri de ulei. Cât timp se călesc legumele, se curăţă roșiile de pieliță și apoi se toacă în blender şi se adăugă în oală, peste legumele călite. Se completează oala cu apă, până la trei litri şi se lasă să fiarbă pentru 20 de minute. Se mai pune la final sare, piper și cimbru şi apoi se serveşte cu smântână și ardei iute. 

Vizualizări: 775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: