Desert simplu și savuros cu nucă de cocos preparat în 15 minute

Acest desert simplu și savuros va fi gata în doar 15 minute. Este perfect atunci când ai invitați la masă și nu ai avut timp să te pregătești, fiind o rețetă delicioasă, foarte ușor de preparat, care nu necesită decât trei ingrediente pe care le ai în casă. 

Această rețetă de prăjitură de casă este un dulce care este foarte ușor de preparat care necesită un proces foarte simplu constând în amestecare și coacere. Aceste biluțe delicioase de Coquitos se remarcă prin aroma lor caracteristică de nucă de cocos și, de asemenea, prin textura lor, deoarece sunt moi și pufoase la interior și au zone crocante la exterior, astfel încât contrastul este cel mai apetisant.

Ingrediente:

    200 g nucă de cocos rasă.

    2 oua

    160 g zahăr

Mod de preparare:

Rețeta delicioasă de Coquito cu nucă de cocos se face foarte ușor. Se sparg ouăle și se pun într-un castron împreună cu zahărul. Se bate cu telul sau cu mixerul până se albește amestecul și zaharul se dizolvă aproape complet. Adăugăm nuca de cocos rasă, amestecăm din nou pentru ca aluatul să fie omogen și lăsăm să se odihnească acoperit 30 de minute la frigider. Pe o tava de copt se întinde hârtie de copt, după care se iau porții mici de aluat cu o lingură și se formează niște  bile mici, pe care le așezăm pe tavă. Trebuie să fie puțină distanță între bile, pentru a nu se lipi între ele atunci când le coacem. Nu este important ca acestea să aibă o formă foarte rotundă, deoarece sunt și mai frumoase de forme diferite.

Se preîncălzește cuptorul la 180°C și când a atins această temperatură se pune tava la cuptor la înălțime medie de flacără și se coace aproximativ 10-12 minute. Este important să fii cu ochii pe ele în ultimele minute, deoarece vârfurile încep să treacă de la auriu la arse în câteva secunde, așa că imediat ce vezi niște vârfuri puțin mai închise la culoare poți scoate tava din cuptor. Așteptați 5 minute să se răcească puțin și apoi le puteți transfera pe altă farfurie sau tavă pentru a le servi.

Vizualizări: 643

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: