Prăjitură de casă cu mascarpone şi cocos

Atunci când vă doriţi un desert rapid şi uşor de preparat puteţi prepara o prăjitură de casă. Reţeta de prăjitură cu mascarpone cu cocos este o prăjitură în straturi realizată cu ingrediente simple. 

Prăjitura de casă în straturi, cu mascarpone, iaurt și cocos, este uşor de preparat şi aveţi nevoie doar de ouă, zahăr, făină, iaurt, mascarpone şi fulgi de cocos. 

Ingrediente:

    6 ouă

    160 g zahăr

    1 praf de sare

    160 g făină

    450 g iaurt

    90 g zahăr pudră

    250 g mascarpone

    Fulgi de cocos

Mod de preparare:

Separăm gălbenușurile de albușuri. Mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare, adăugând treptat și zahărul. Încorporăm gălbenușurile după care încorporăm și făina cernută. Transferăm aluatul pe o tavă de 40×30 cm tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15 minute. După coacere, acoperim blatul cu o bucată de hârtie de copt și îl întoarcem pe partea cealaltă pentru a îndepărta hârtia pe care s-a copt. Uniformizăm marginile și tăiem în patru după care tăiem fiecare bucată în două. Măcinăm blatul rămas de la uniformizare. Mixăm iaurtul cu mascarpone și zahărul pudră, până la omogenizare. Umplem blaturile cu crema pregătită după care acoperim toată prăjitura cu crema rămasă și decorăm cu blatul măcinat și fulgi de cocos. O dăm la frigider pentru 1 oră.

Vizualizări: 934

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: