Centru de informare turistică, deschis câteva ore pe săptămână

Comuna Stănești, la fel ca alte localități din Gorj, beneficiază de un Centru de Informare Turistică, unde activitatea este redusă. Responsabil de centru este chiar fostul primar, în mandatul căruia a fost realizată această investiție cu fonduri europene.

Vasile Pârvulescu este angajat acum în cadrul primăriei pe care cu ani în urmă a condus-o. Pe lângă sarcinile de serviciu pe care le are, încearcă să se ocupe și de Centrul de Informare Turistică din Stănești.

Ocazional, în week-end-uri, centrul devine funcțional pentru câteva ore. „Acum stau mai mult la primărie pentru că am arhiva în primire și pe lângă asta mă mai ocup și de investiții, asistență socială, cultură și turism. Mai merg în week-end la centrul de informare, pentru că atunci vin turiștii în zonă. Sunt mulți care vin cu ATV-urile sau cu mașinile de teren pentru off-road și se mai interesează de trasee. O situație clară a turiștilor nu avem pentru că cei care ajung în zonă se duc direct la pensiuni și primesc de acolo informațiile de care au nevoie”, povestește Vasile Pârvulescu.

Centrul de Informare Turistică a fost realizat chiar în perioada când Vasile Pârvulescu era primar în Stănești. A făcut atunci centrul cu gândul că pe viitor îi va schimba destinația, însă acum din postura de angajat are o altă viziune. ”Centrul a fost realizat cu fonduri europene și a costat cam 100.000 de euro, dacă îmi aduc eu bine aminte. Funcționează din 2016, dar nu avem nici un turist înregistrat că ar fi venit la centru, deși au mai trecut pe acolo. A fost atunci un proiect pe fonduri europene, am decis să luăm banii ca să salvăm o școală veche și ne gândeam că pe viitor să schimbăm destinația centrului de informare turistică. Trebuia să funcționeze ca centru 2 ani, perioadă în care acolo la centru a fost și Salvamontul, dar s-au retras între timp. Eu mai merg la centru în week-end-uri și stau de la 8 la 14. Dacă pe vremea când eram primar mă gândeam să-i schimb destinația, cu timpul am realizat că trebuie să-l păstrăm și să ne axăm pe turism, pentru că nu mai merge cu agricultura”, a mai spus Vasile Pârvulescu.

Cei care ajung la Stănești vor să vadă Cascada și Peștera Vaidei, merg pe traseul de escaladare autorizat de Salvamont, pe Valea Șușiței Verde, dar și spre Straja.

Galerie foto


Vizualizări: 1,153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: