Mobilier nou pentru două școli din Scoarța

Autoritățile din comuna gorjeană Scoarța vor să mute 35 de copii într-o clădire în care a funcționat, pe vremuri, Primăria Bobu. Este singura soluție pentru ca elevii din sat să nu mai meargă la școala dărăpănată, cu geamuri sparte și acoperiș nesigur. Din toamnă, elevii vor merge în școală nouă, unde vor găsi și mobilier nou. La el, și cei care învață în școala din centrul comunei.

Școala din satul Bobu nu mai poate funcționa din cauza stadiului avansat de degradare. Reprezintă un pericol atât pentru profesori, cât și pentru elevi, așa că Primăria Scoarța a luat decizia să mute elevii, pentru început, la școala din Budieni.

Din toamnă, ei vor putea învăța în satul lor, dar nu în aceeași școală, ci în fostul sediu al Primăriei Bobu. În prezent, și această clădire este o ruină. Dar, spun autoritățile, are mai multe șanse decât școala să fie reabilitată și va costa mai puțin. Clădirea va fi modernizată și va fi dotată cu tot ce este necesar pentru ca elevii să învețe în cele mai bune condiții. “Avem în zona Bobu o școală foarte veche, cu foarte puțini copii. Sunt 35. Vom muta copiii în fostul sediu al Primăriei Bobu. Am luat avize. Când vremea va permite, va intra în reabilitare fostul sediu al primăriei astfel încât în toamnă, copiii să meargă într-o școală reabilitată, cu toaletă, mobilier nou. E păcat să meargă copiii la școala cu acel mobilier veche de 20-30 de ani”, a spus primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu.

De mobilier nou vor avea parte și cei peste 150 de elevi care se vor întoarce, din toamnă, la școala din centrul localității. Unitatea de învățământ este, în prezent, în reabilitare. „Am avut doar reabilitarea școlii, la Scoarța. Am creionat și cât ne costă mobilierul. Dacă terminăm școala, parchetăm clasele. Am decopertat tot. Parchetul a sosit la școală. O să parchetăm clasele, o să luăm mobilier nou. Au creionat profesorii ce trebuie în fiecare clasă de la grădiniță până la clasa a opta”, a mai spus primarul, la Radio Accent.

Vizualizări: 898

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: