Peste 3.000 de cereri de angajare la CEO

Peste 3000 de cereri de angajare au fost depuse la Complexul Energetic Oltenia, conform liderului sindical Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Jumătate dintre cei care vor să revină în companie sunt foști salariați, însă CEO se află sub un program de restructurare care presupune închiderea grupurilor și carierelor.

Tomescu a afirmat că Legea nr.197/2021 a blocat concedierile colective care erau programate în acești ani: ”Sunt încă peste 3.000 de dosare care stau în așteptare la sediul companiei. Cred că aproape jumătate dinre ele sunt ale oamenilor care au plecat din companie. Ieri a venit un vulcanizator și a spus că CEO nu vrea să îl angajeze, de fapt îl angajase 3 zile și l-a dat afară după trei zile, pe motiv că în trecut a beneficiat de plăți compensatorii, deși asta nu e prins ca criteriu pe niciunde. Acum au premisa să salveze Complexul Energetic Oltenia și eu le-am spus că legea 197 va bloca disponibilizările și concedierile. Și uite că asta se întâmplă. Dacă nu ar fi fost această lege, ei astăzi făceau liste. Astăzi, sindicaliștii care dau ora exacta în companie, erau ei acolo și făceau liste. Și puneau ei acolo cine pleacă. Acum pleacă cine vrea, că pe această lege oamenii pleacă dacă își depun dosarele. Dacă oamenii vor vrea să rămână în companie, vor rămâne fără nicio problema. Dacă nu va fi activitate și nu vor pleca oamenii, sunt curios cum vor scoate cămașa”, a transmis Manu Tomescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: