Motivul pentru care o primărie din Gorj cumpără autospecială de pompieri

Pentru că pompierii ajung cu greu în comună și, de multe ori, pagubele sunt deja uriașe, autoritățile din localitatea gorjeană Crușeț au alocat bani să cumpere o autospecială și să intervină în caz de incendiu. Circa 300 de mii de lei este bugetul primăriei pentru această achiziție.

Autospeciala va fi folosită de cei de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Crușeț. Autoritățile au luat această decizie ca să poată interveni mai repede la incendii.

Drumurile sunt proaste, distanța până la Hurezani, de unde vin pompierii în caz de urgență, este mare așa că primăria vrea să aibă propria autospecială pentru stins incendii. Astfel, va fi redus timpul de reacție și evitate pagubele uriașe.

„Autospeciala de pompieri propusă spre achiziționare este destinata primei interventii pentru stingerea incendiilor pe raza comunei Crușeț. Mașina de pompieri este imperios necesară pentru a reduce timpul de intervenții la incendii. Distanța dintre comuna Crușeț și Hurezani este mare, iar drumul nu este în cea mai bună stare, astfel încât trece foarte mult timp până când pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Garda de Intervenție Hurezani pot ajunge la aceste evenimente. În satele aparținătoare comunei Crușeț, pompierii ajung doar când pagubele sunt deja foarte mari”, au motivat autoritățile.

Vizualizări: 2,953

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: