Cât mai stă Ciurel la CE Oltenia. Unde va lucra!

Laurenţiu Ciurel va rămâne la CE Oltenia până pe 5 martie. Fostul director al CE Oltenia a declarat că, potrivit contractului de mandat, cele 90 de zile de preaviz vor expira pe 5 martie. El a mai spus că va continua procesele cu CE Oltenia, dar şi că speră că va fi angajat de chinezi, la Rovinari. Regretul lui este că “nu a trăit bine” în CE Oltenia.

Preavizul de 90 de zile al lui Laurenţiu Ciurel se termină pe 5 martie. El a declarat la o emisiune la TV Sud că i-ar plăcea să rămână să lucreze în domeniul energiei, fie în consultanţă, fie la grupul ce va fi construit de China Huadian la Rovinari. Deocamdată nu se ştie ce se mai întâmplă cu investiţia de un miliard de euro de la Rovinari. În noiembrie ar fi trebuit semnat contractul între statul român şi chinez, dar întâlnirea nu a mai avut loc.  Ciurel are însă informaţii că proiectul merge înainte. CE Oltenia şi China Huadian vor înfiinţa o firmă de proiect, Huadian Oltenia Energy SRL, în care complexul are 9% din acţiuni. Firma ce va deţine noul grup va avea circa 150 de angajaţi, iar Ciurel speră să fie printre aceştia. “Este frustrant ce mi se întâmplă pentru că nu am ajuns şi eu să trăiesc bine în CEO. (…) Tot de energie mă voi ocupa. Nu ascund, înţeleg că s-ar fi aprobat la nivel înalt şi se va face grupul nou la Rovinari, probabil că dacă se va face şi dacă voi fi dorit, am avut nişte contacte, voi merge spre zona asta şi mi-ar plăcea. Ar fi un final de carieră… Nu mă interesează politică sau alte chestii”, a declarat fostul director al CE Oltenia, revocat pe 4 decembrie 2015 pentru neîndeplinirea indicatorilor.

ANALIZĂ

Într-un document al Ministerului Energiei, ce reuneşte priorităţile anului 2016, se regăseşte şi investiţia de la Rovinari. Ministrul Energiei propune analizarea construirii unui grup nou la Rovinari cu bani de la statul chinez. Termenul finalizării analizei este iulie-august.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: