CEO decide astăzi soarta UEF Motru

Soarta Unităţii de Execuţie Foraje (UEF) Motru va fi decisă, în această după-amiază, în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA). Pe ordinea de zi se află şi aprobarea iniţierii de către companie a unei acţiuni în răspundere pentru daunele produse societăţii de către directorii acesteia. În şedinţa de la sfârşitul lunii decembrie, s-a cerut aprobarea exercitării votului din partea CE Oltenia pentru dizolvarea UEF Motru şi numirea lichidatorului judiciar.

Aprobarea dizolvării Unităţii de Execuţie Foraje Motru înseamnă disponibilizarea celor 85 de angajaţi. Consiliul de Administraţie al UEF Motru a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor pentru astăzi, la ora 14.00. Conducerea UEF încearcă să împiedice dizolvarea unităţii, susţinând că s-ar putea face o recapitalizare a societăţii, adică o infuzie de capital din partea acţionarului. Se va propune ca UEF Motru să devină o secţie CEO, un sector de foraje, exploatări.

În urmă cu câteva luni, se vorbea şi de o fuziune cu Minprest, însă această idee nu era agreată de conducerea Minprest din cauza datoriilor pe care le are UEF Motru. Reprezentanţii acţionarilor minoritari consideră că societatea ar putea fi salvată în condiţiile în care ar exista voinţă din partea conducerii CEO. „Părerea noastră nu contează, tot directoratul CEO va decide. Ei sunt acţionari peste 99%. Noi vom susţine să fie menţinută unitatea, întotdeauna am susţinut asta, dar trebuie să fie şi voinţă din partea CEO, dacă nu-i voinţă degeaba susţinem noi. Vă repet, ei decid, au peste 99%. Ar fi mare păcat să se închidă UEF Motru, sunt peste 80 oameni acolo care câştigă o pâine. Păcat că firma asta putea să meargă, dacă era voinţă”, a declarat Cristian Avram Rădulescu, reprezentant al acţionarilor minoritari în AGA.

INSTANŢĂ

Directorii Unităţii de Execuţie Foraje Motru, care au dus compania pe pierdere, vor fi acţionaţi în instanţă. AGA va decide pe astăzi persoana care se va ocupa să facă în instanţă acţiunea privind răspunderea pentru daunele societăţii. UEF Motru a fost condusă, în mare parte, de Ilie Petrescu şi Ion Cojocaru.

Vizualizări: 208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: